Decapotabilă pentru Iadul Verde, Mercedes-AMG GT R Roadster

6718deae-mercedes-amg-gt-r-roadster-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După facelift și după GT R Pro, Mercedes-AMG ne-a dezvăluit versiunea GT R Roadster, ceea ce înseamnă că gama GT este într-o continuă evoluție.

GT R Roadster dispune de un soft-top din trei straturi și structură ușoară (o combinație de aluminiu, magneziu și oțel). Decapotabila mai are carcasele oglinzilor vopsite în nuanța gloss black, etrieri galbeni (sunt la modă) și jante de 19″ pe față/ 20″ pe spate.

Interiorul este preluat e la GT R facelift, cu al său bord digital, sistem de infotainment actualizat cu ecran de 10.25″, butoane noi, touchpad și finisaje din fibră de carbon negru sau piano black. Pielea Nappa este dotare de serie, precum și scaunele AMG Performance numerotate (doar 750 unități vor fi fabricate). Fiind o versiune cu plafon escamotabil, AirScarf se regăsește pe lista de opționale.

Motorizarea este V8-ul biturbo de patru litri cu carter uscat M178 (restul modelelor, inclusiv AMG GT 4 Door Coupe, au versiunea M177 cu carter umed) ce produce 585 CP și 700 Nm. Aceasta este conectată la o transmisie automată cu dublu-ambreiaj de origine Getrag, cu șapte trepte de viteză. (O mai folosește și Ferrari pe diferite modele).

Performanțele îți vor zbura peruca de pe cap: 3.6 secunde până la 100 km/h și o viteză maximă de 317 km/h. Mai pui la socoteală și suporții de motor dinamici, evacuarea din titan, cardanul din fibră de carbon, direcția integrală, suspensia super sport și diferențialul electronic și știi deja de ce i se spune Bestia din Iadul Verde.

Mai mult, GT R Roadster dispune de aerodinamică activă ce ajută mașina să reducă portanța pe puntea față prin creearea unui efect Venturi.

Vom putea admira noul Mercedes-AMG GT R Roadster la Salonul Auto de la Geneva.