Disponibil în România: Audi Q5 TFSI e quattro

Q5 TFSI e vedere spate

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi a anunțat lansarea în România a plug-in-hybrid-ului său de clasă medie Q5 TFSI e quattro. Cu această ocazie ni s-a menționat și faptul că alte CINCI modele plug-in hybrid vor fi lansate pe piața noastră în decursul acestui an.

Două versiuni sunt disponibile în România: 50 TFSI e quattro și 55 TFSI e quattro. Modelul „50” dezvoltă maxim 299 CP iar 55 – 367 CP. În ambele cazuri, motorizarea pe benzină 2.0 TFSI este completată de un motor electric și o baterie cu capacitatea de 14.1 kWh. Tracțiunea „quattro” este standard, la fel și transmisia cu dublu-ambreiaj cu șapte trepte S tronic.

Performanța 0-100 diferă de la o versiune la alta, 50 TFSI are nevoie de 6.1 secunde iar 55 TFSI are nevoie de 5.3 secunde. Pentru ambele versiuni avem viteză maximă similară: 239 km/h. Dacă se selectează exclusiv modul electric avem 135 km/h viteză maximă.

Autonomia anunțată pentru modul de rulare exclusiv electric este de 40 km iar consumul mediu de combustibil pentru modul Hybrid este de 2.4 litri de benzină pentru 100 km parcurși. De testat, asta. Bateria este amplasată în podeaua portbagajului iar volumul acestuia variază între 550 și 610 litri în funcție de poziția banchetei ce culisează longitudinal.

Q5 TFSI e oferă șoferilor trei moduri de condus: Electric, Hibrid (Auto) și Hold. În standard, mașina pornește la drum în modul electric EV, motorul cu ardere internă pornind doar atunci când situația o impune. Se poate selecta modul Auto pentru condusul hibrid sau Hold pentru a menține nivelul curent de încărcare al bateriei.

Prețul de pornire pentru versiunea 50 TFSI e quattro este de 56.928 euro (TVA inclus), iar pentru 55 TFSI e quattro de 65.863 euro (TVA inclus).

Din punct de vedere al echipărilor, 50 TFSI e quattro poate fi comandat cu una din trei linii de echipare: Basic, Sport și Design, iar 55 TFSI e quattro este disponibil doar cu o linie de echipare. Liniile Sport și Design dispun de accente de culoare specială în grila radiatorului, grilele laterale de admisie a aerului sau pe difuzorul posterior. În echiparea standard avem incluse faruri LED, scaune sport, control automat al sistemului de climatizare pentru trei zone, chei speciale, jantele de 18 inch… și restul le vom mai afla când apare mașina în configuratorul mărcii.