Mai civilizată ca niciodată, Lotus Evora GT410

Lotus_Evora_GT410_01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Îmi aduc aminte o perioadă în care Lotus Evora era o mașină sport nouă, promițătoare, un nou început pentru compania fondată de Colin Anthony Bruce Chapman. Acum, Evora a intrat în cel de-al 12-lea an de producție, dar primește îmbunătățiri constante pentru a fi printre puținele mașini sport ce pun accent pe plăcerea pură de a conduce.

Ultima iterație poartă numele de Evora GT410 și vrea să fie o versiune mai confortabilă a lui GT410 Sport. Mașina este echipată cu scaune sport Sparco încălzite, sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay, aer condiționat, tempomat, senzor de parcare spate și cu izolare fonică mai bună.

Mai mult, fețele de uși dispun de cotiere și spații de depozitare, ideale pentru șoferul de GT410 care dorește să folosească Evora zilnic. Tot în acest scop găsim și luneta din sticlă ce oferă vizibilitate mai bună, amortizoarele ceva mai confortabile, dar fără a pierde acele compresie și recul specifice Lotus. Cu toate acestea, jantele de 19″ pe față și 20″ pe spate sunt încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S, unele dintre cele mai performante din segmentul sport.

Evora GT410 poate fi deosebită de 410 Sport prin elementele de caroserie vopsite în culoarea caroseriei, precum plafonul, hayonul, pragurile sau carcasele oglinzilor laterale. Evora folosește aceeași unitate 3.5 V6 Toyota 2GR-FE Supercharged pe care o poartă încă de la începutul carierei. În această configurație vorbim despre 410 cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm. Cu ajutorul transmisiei manuale cu șase trepte, această Evora atinge 100 km/h în 4.1 secunde și se plafonează abia la 305 km/h.

Lotus va vinde noua Evora GT410 cu un preț de 99.900 Euro cu TVA în Germania, sau cu 11.000 Euro mai puțin decât GT410 Sport. O ultimă surpriză făcută de britanici este actualizarea paletei de culori cu nuanțe clasice din istoria brandului.