Disponibil în România: Ford Ka+

810012l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cel mai nou model Ford care intră pe piața din România este și cel mai mic și cel mai accesibil. Poziționat sub Fiesta, noul Ka este practic un urmaș cu patru uși al modelului mini Ford. Am văzut mai multe opinii conform cărora acest Ka+ se va lupta cu Sandero dar consider că este eronat pentru că deși putem considera că prețurile sunt comparabile să nu uităm că românii cumpără Sandero pentru că este ȘI accesibil ȘI mare pentru clasa sa.

Ka+ va concura pe piața noastră mașinile de clasă mini cu cinci uși cum ar fi Aygo, C1, up! și desigur smart forfour. Deși prețul premium al acestuia îl scoate din calcule instant. Construit în India, cu un portbagaj de 270 de litri și cu un interior inspirat de cel de pe Fiesta, Ka+ este oferit cu un motor pe benzină, aspirat de 1.2 litri, oferit cu 70 CP și 105 Nm sau 85 CP și 112 Nm. Motoarele sunt Euro 6 și pot avea doar cutie manuală cu cinci trepte.

Două versiuni de echipare sunt disponibile în România: Trend și Titanium. Motorul mic este doar Trend iar cel mare doar Titanium. Dotări standard: aer condționat, geamuri electrice față, oglinzi electrice, închidere centralizată, șase airbaguri, ESP, asistent la pornirea dn rampă, limitator de viteză, senzori de monitorizare a presiunii, sistem audio cu patru difuzoare. Ca opționale poți comanda climă, senzori de parcare, SYNC, volan în piele, etc.

Prețuri de pornire: 9.900 euro respectiv 11.200 euro cu TVA. Lista completă este aici.