Două mașini noi de familie de la Renault: Scenic și Megane Estate

779237l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a prezentat la Geneva două mașini compacte noi, de familie. Ambele sunt bazate pe noul Megane pe care îl conducem în premieră națională, săptămâna viitoare, la evenimentul de lansare. „Sunt bazate” adică sunt construite pe noua platformă tehnică medie Renault, folosită de Talisman, modificată mai departe și pentru modelele compacte.

În primul rând, la fix 20 de ani de la lansarea primului Scenic, Renault lansează a patra generație a mașinii care practic a inventat segmentul monovolumelor compacte. Cu un design care ne inspiră să spunem că mașina asta este rezultatul împerecherii unui Captur cu un Espace, noul Scenic are o gardă la sol mai mare și înclină spre a deveni un crossover…

Noul Scenic este cu patru centimetri mai lung, doi centimetri mai lat și are consolele mai scurte decât Scenic 3. În funcție de echipare, blocurile optice față/ spate sunt full-LED. Atenție – toate modelele vor avea jante de aliaj ușor de 20 de inch… în standard… Caroseriile vopsite în două culori vor fi disponibile opțional. La interior, designul este inspirat de Megane și Talisman, avem RLink amplasat pe verticală și… spațiu, mult spațiu. Mai precis, 572 litri disponibili în portbagaj și 63 de litri prin torpedouri, sertare, uși, etc.

Motoare disponibile: 1.5 și 1.6 diesel de la 95 la 160 CP, benzină de la 115 la 130 CP plus versiune Hybrid Assist cu diesel de 110 CP și un motor electric care „asistă” motorul convențional. Vom vedea exact ce înseamnă asta… Sistemul de direcție integrală 4CONTROL va fi disponibil și pe Scenic împreună cu sistemul de selecție al modurilor de rulare: MULTI-SENSE. Cutia EDC va fi disponibilă în două variante cu șase sau șapte trepte în funcție de motorizare.

A doua mașină nouă de familie prezentată la Geneva este Megane Estate, adică break. Tehnic este similar cu Scenic, inclusiv la motorizări, platformă etc. Portbagajul este însă ceva mai mare la Megane Estate: 580 de litri în standard.