Drone în loc de faruri și patru motoare electrice: Audi AI:TRAIL quattro

b4409a96-audi-ai-trail-concept-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă nu exista quattro, Audi nu mai devenea brandul puternic de astăzi. Însă în ziua de astăzi tehnologia electrică este cea care ține capul de afiș. Tocmai de aceea, la Salonul Auto de la Frankfurt, nemții le-au combinat pe amândouă în conceptul AI:TRAIL quattro.

Deși nu va ajunge niciodată în producția de serie, Audi ne pregătește de un viitor în care angrenajele mecanice vor fi înlocuite de către motoare electrice în fiecare roată. Fix pe acest principiu funcționează și AI:TRAIL quattro. Cele patru propulsoare funcționează în paralel pentru a oferi aderență optimă indiferent de condiții. Împreună, ele dezvoltă 435 CP și 1.000 Nm. Viteza maximă este de doar 130 km/h, însă aceasta poate fi atinsă pe suprafețe diferite. Autonomia declarată este între 400 și 500 km pe asfalt și de 250 km pe teren accidentat.

Pentru o vizibilitate excelentă, Audi a folosit un cockpit înconjurat aproape în totalitate de sticlă. Spre deosebire de alte concepte, acesta nu are ecrane pentru sistemele de infotainment la interior, totul fiind controlat prin intermediul ecranului telefonului personal, care este montat chiar pe volan. Cele două ecrane laterale au fucția proiectării imaginilor camerelor de luat vederi ce suplinesc oglinzile laterale.

Mai scurt decât un Golf, AI:TRAIL quattro dispune de o gardă la sol de 34 cm și poate trece prin vaduri de apă adânci de 50 metri.

Doar Audi se poate gândi la o mașină fără faruri, dar care are calea luminată de cinci drone cu Matrix LED. Acestea pot fi ancorate pe plafon sau pot zbura în fața mașinii și să lumineze calea. Mai mult, acestea dispun de camere de luat vederi și pot proiecta imaginile în timp real pe ecranul smartphone-ului.