DS Aero Sport Lounge, dovada că francezii sunt inventivi

2020-DS-Aero-Sport-Lounge-concept-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pe lângă limuzina de clasă mare DS 9, producătorul francez de modele premium va aduce la Salonul Auto de la Geneva și conceptul Aero Sport Lounge.

Mașina, în ciuda lungimii de peste 5 metri, a fost gândită pentru a optimiza fluxul de aer ce o traversează. Iar piesa de rezistență este grila ce direcționează aerul către jantele de 23″ cu design unitc. Această grilă dispune și de un ecran ce ascunde toți senzorii sistemelor de asistență ale șoferului, iar farurile au, evident, tehnologie LED. Sub acestea găsim „DS Light Veil”, un voal de straturi LED, artificiu de design ce își va face loc și pe modelele viitoare ale companiei.

Interiorul este presărat cu ecrane de mari dimensiuni și ecrane de mici dimensiuni, acestea din urmă având rolul de a proiecta imaginile camerelor de luat vederi ce înlocuiesc tradiționalele oglinzi laterale. Până și tabloul de bord digital este demodat pe acest concept, fiind înlocuit cu un head-up display ce folosește realitatea augmentată pentru a proiecta imaginile pe parbriz. Mai mult, Aero Sport Lounge dispune de un asistent inteligent numit Iris (adică Siri invers) și feedback haptic prin ultrasunete 3D (magie), o tehnologie dezvoltată cu ajutorul geniilor de la Silicon Valley.

Francezii au folosit marcheterie de paie pentru bord și spătarele scaunelor, împreună cu bumbac satinat și mousse de mare densitate pentru scaune, oferind un confort deosebit. Și în caz că asta nu e de ajuns, fețele de uși sunt acoperite cu microfibră transparentă.

Sistemul de propulsie este, evident, electric și dezvoltă 670 cai putere. Acesta este derivat din cel al monopostului DS Techeetah de Formula E, în ciuda faptului că are dublul puterii motorului de competiție. DS Aero Sport Lounge poate atinge 100 km/h în 2.8 secunde, iar acumulatorul de 100 kWh îi poate oferi o autonomie de peste 650 km.