Ducati Superleggera V4, 1518 CP/tonă și roșie ca focul

Ducati-Superleggera-V4-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu prea prezentăm motociclete aici, dar acum nu puteam ignora această bijuterie italiană, noul Ducati Superleggera V4, una dintre cele mai spectaculoase motoare produse vreodată.

După nume știm deja ce configurație de motor are, un patru cilindri în V cu unghiul de 90 grade. Cei 998 cc produc 220 cai putere în configurație standard și 231 atunci când este montată evacuarea de circuit de la Akrapovic. Asta nu e totul, masa la gol a lui Ducati Superleggera V4 este de 159 kg sau 152.2 kg cu kitul opțional Racing, ceea ce înseamnă că avem în față cel mai bun raport putere/masă din industrie: 1.518 cai putere/tonă.

Ducati Superleggera V4 va deveni și prima motocicletă de stradă ce va avea cadrul, subcadrul, roțile și bascula construite în totalitate din fibră de carbon. Precum modelele de competiție din Moto GP, V4 va primi eripioare aerodinamice din fibră de carbon ce reușesc să producă 50 kg forță de apăsare la 270 km/h, îmbunătățind stabilitatea în viraje, stabilitatea pe frânare și reduce riscul ridicării roții față în timpul accelerației brutale.

Suspensia a fost dezvoltată de către Ohlins și se laudă cu amortizoare din titan cu supape derivate din Moto GP ce îmbunătățesc amortizarea în etapa incipientă a compresiei. Sistemul de frânare nu putea fi altceva decât Brembo, radiatorul are un capac special construit dintr-o bucată solidă de aluminiu, iar fiecare cheie are inscripționată seria de șasiu.

Producătorul din Bologna va produce doar 500 unități Ducati Superleggera V4, iar livrările vor începe din luna iunie 2020. Nu vă așteptați să coste puțin, aproape de 100.000 Euro.