După multe teasere, Skoda Kamiq se dezvăluie într-un final

9fef54ab-skoda-kamiq-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După VW T-Cross și Seat Arona, nu era niciun secret faptul că și Skoda urma să lanseze un SUV urban. Doar că de data aceasta știam și cum se va numi, dar și cum va arăta interiorul.

Skoda Kamiq, versiunea europeană, își va face debutul la Salonul Auto de la Geneva și va concura cu Hyundai Kona, Renault Captur și Ford EcoSport.

Exteriorul are un design discutabil. Nu arată rău, dar mulți vor spune că partea frontală este copiată de la Hyundai Kona, iar spatele de la noul Ford Focus sau Fiat Tipo. Farurile modelelor echipate bine sunt full LED, iar jantele vor avea dimensiuni între 16 și 18″.

Modelul construit pe platforma MQB A0 are dimensiunile de 4,241 x 1,793 x 1,531 mm, ceea ce îl pune lângă frații de concern. Ampatamentul de 2.651 mm și portbagajul de 400 litri îl plasează la limita superioadă a segmentului. Dacă rabatezi rândul al doilea de scaune, ajungi la un volum al portbagajului de 1,395 litri, iar dacă rabatezi și scaunul pasagerului din față, poți încărca obiecte lungi de 2.447 mm.

Interiorul îl știm de săptămâna trecută, dintr-un teaser oficial și este aproape identic cu cel al Skodei Scala. Layout-ul cabinei este simplu și ergonomic, sistemele de infotainment moderne provin de la VW și au dimensiunile de 6.5, 8 sau 9.2″. Pe lista de opționale se va regăsi și tabloul de bord digital cu ecran de 10.25″. Cehii se laudă cu materiale de bună calitate pe fețele de uși, lumină ambientală cu trei nuanțe, tapițerie opțională din microfibră Suedia și cusături contrastante. Pentru pretențioși, Skoda a pregătit scaune față, banchetă, volan și parbriz încălzite.

Motorizările și transmisiile sunt luate toate din banca de organe VW și sunt următoarele:

  • 1.0 TSI 115 CP 200 Nm (M6 sau DSG7)
  • 1.5 TSI 150 CP 250 Nm (M6 sau DSG7)
  • 1.6 TDI 115 CP 250 Nm (M6)

Cu toate că Skoda Kamiq nu este un model sportiv, clienții vor putea opta pentru suspensia adaptivă Sport Chassis Control cu gardă la sol coborâtă cu 1 cm, precum și patru moduri de rulare: Normal, Sport, Individual și Eco. Tracțiunea integrală nu a fost confirmată încă.

Și pentru că vorbim despre un model nou, Skoda Kamiq va putea fi echipat cu Front Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Driver Alert, Crew Protect Assist, Side Assist, Park Assist sau Auto Light Assist.