Fabrica de cuplu revine, VW Touareg V8 TDI

6468c18c-vw-touareg-v8-tdi-1-768x512

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Grupul VW are un V8 turbodiesel modern pe care e păcat să nu îl folosească pe cât mai multe modele, iar la Salonul Auto de la Geneva va fi rândul lui Touareg să se laude cu fabrica de cuplu pe motorină.

4.0 TDI a fost folosit în configurația de 422 CP și 850 Nm pe Porsche Panamera, dar Porsche a renunțat la orice diesel pe modelele sale. Versiunea cu 435 CP și 900 Nm o găsim sub capota lui Audi SQ7 și Bentley Bentayga diesel, dar pe Touareg avem o a treia propunere, de 422 CP și 900 Nm.

Bestia din Wolfsburg atinge 100 km/h în 4.9 secunde și o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic, performanțe identice cu cele ale lui T-Roc R ce are în minus 122 CP, patru cilindri și o turbină. Transmisia este una automată cu opt rapoarte de origine ZF, iar tracțiunea integrală 4MOTION este echipament standard.

Spre deosebire de modelele V6 TDI, Touareg V8 TDI are în standard suspensia pneumatică, tapițeria din piele Vienna, hayonul electric, scaunele comfort și pedale din oțel inoxidabil. Totodată, jantele standard sunt unele de 19″ cu design Tirano în locul celor de 18″ pe versiunile mai puțin puternice. Asta se datorează faptului că echiparea de bază pentru cel mai potent motor este Elegance (sau Atmosphere care costă la fel).

Clienții vor putea comanda noul Volkswagen Touareg V8 TDI începând cu luna mai a acestui an.