Eficiență crescută și un design modern, noua Toyota Yaris este aici

f033caa6-2020-toyota-yaris-hybrid-european-spec-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Clasa mică are un nou membru, a patra generație Toyota Yaris.

Citadina japoneză este construită pe o versiune scurtată a platformei TNGA, numită GA-B, ceea ce ajută mașina să fie cu 50 kg mai ușoară decât predecesoarea sa.

Despre design, numai de bine, Yaris este cu adevărat o mașină modernă și bine proporționată, dar care își păstrează identitatea de marcă și adaugă puțină maturitate estetică. Cu toate că micuța este mai scurtă cu 5 mm, iar înălțimea scăzut cu 40 mm, ampatamentul și lățimea au crescut cu 5 cm. Rezultatul este un interior mult mai spațios și, zic japonezii, o manevrabilitate sporită.

Interiorul aduce câteva detalii împrumutate de la alte modele Toyota, precum CorollaC-HR sau Camry. Se observă volanul complet redesenat, sistemul de infotainment cu ecran tactil de 10″, precum și ecranul de mari dimensiuni situat între ceasurile de bord.

La capitolul motorizări, avem un propulsor aspirat de 1l, dar și a patra generație a sistemului hibrid cu propulsor de 1.5l ce funcționează conform ciclului Atkinson. Inginerii se mândresc cu o putere crescută cu 15%, dar și cu o eficiență îmbunătățită cu 20%.

Pe lângă lungimea ampatamentului, japonezii au pus accent și pe coborârea centrului de greutate sau rigidizarea caroseriei. Nici siguranța nu a fost lăsată deoparte, noua Toyota Yaris având un arsenal de sisteme de asistență ale șoferului numit Toyota Safety Sense, dar și o premieră în segment, un airbag central situat între scaunele față pentru a proteja ocupanții în cazul unui impact lateral ce ar putea duce la lovirea pasagerilor între ei.