WOW: VEZI cum ARATA cel mai nou COUPE CU PATRU USI DE LA BMW!!!

P90370556_highRes_the-all-new-bmw-2-se

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW nu și-a ascuns intenția de a utiliza platforma sa cu tracțiune față pe o gamă cat mai variată de modele. Fie că vă vine să credeți sau nu, noua Serie 2 Gran Coupe este al 10-lea automobil din portofoliul BMW Group care utilizează arhitectura cu motor transversal și punte motoare față.

Similar din punct de vedere estetic cu Seria 1, dar cu un spate ce amintește de un X6 mai turtit, coupe-ul compact cu patru uși este foarte bine proporționat și are linii destul de mature. La 4.526 mm lungime, Seria 2 Gran Coupe este chiar mai lung decât un Seria 3 E90, dar nu se canibalizează cu actuala Serie 3 deoarece și aceasta a crescut considerabil în dimensiuni. Precum rivalul Mercedes-Benz CLA, compacta bavareză nu dispune de rame la geamuri, urmând trendul coupe-urilor cu patru uși. Două detalii mai merită menționate, portbagajul este unul clasic, nu cu hayon precum la Panamera sau Audi A7, iar farurile full LED vor fi dotare standard. O părere personală este că acesta este cel mai frumos BMW actual.

Gama de propulsoare este preluată de la frații săi de platformă și include include motoare pe benzină cu trei și patru cilindri dar și un turbodiesel de 2l cu patru cilindri:

  • 118i: 1.5l l3 turbo, 140 CP, 220 Nm, 0-100 km/h în 8.7 s, 215 km/h V-MAX, 5.7-5.4 l/100 km. M6 sau Steptronic cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte (Getrag).
  • 120d: 2l, l4 turbodiesel, 190 CP, 400 Nm, 0-100 km/h în 7.5 s, 235 km/h V-MAX, 4.5-4.2 l/100 km, Steptronic cu opt trepte și convertizor de cuplu (Aisin).
  • M235i xDrive: 2l, l4 turbo, 306 CP, 450 Nm, 0-100 km/h ]n 4.9 s, 250 km/h V-MAX, 7.1-6.7 l/100 km, Steptronic cu opt trepte și convertizor de cuplu (Aisin).

Americanii vor primi și versiunea 228i, ce are sub capotă propulsorul de doi litri ce dezvoltă 231 CP, propulsor care în Europa este vândut sub sigla 25i pe X1 sau X2. M235i xDrive se bucură de un diferențial Torsen cu alunecare limitată (similar cu ce face Audi pe modelele cu motor montat longitudinal), direcție M Sport, frâne M Sport și Launch Control pentru transmisia automată.

Clienții vor avea de ales între cinci linii de echipare: Basic, Advantage, Sport Line, Luxury Line & M Sport (standard pe M235i).

Interiorul este preluat aproape în totalitate de la noua Serie 1, exceptând câteva detalii subtile și bancheta spate puțin diferită. Volanul, bordul, consola centrală, butoanele și scaunele, în schimb, sunt identice.

Pe lista dotărilor de siguranță regăsite în oferta de bază se numără Lane Departure Warning cu Lane Return sau sistem de frânare automat în oraș cu recunoașterea pericolelor iminente și a pietonilor. Însă pe lista de opționale găsim Active Cruise Control, Driving Assistant, Lane Change Warning, sistem de avertizare asupra coliziunilor din spate, sistem de avertizare asupra traficului atunci când mergi în marșarier sau genialul Reversing Assistant, cel care memorează ultimii 50 metri parcurși cu fața și care reface același traseu cu spatele, util în spațiile de parcare foarte strâmte sau pe anumite alei înguste.

BMW Digital Key este opțiunea de a descuia și porni mașina folosind doar smartphone-ul din dotare. Motorul poate fi pornit de îndată ce telefonul a fost poziționat pe tăvița cu încărcare prin inducție.

Cine alege sistemul de infotainment iDrive cu BMW Operating System 7.0 și BMW Live Cockpit Professional se va bucura de BMW Intelligent Personal Assistant, un majordom digital ce îți poate face viața la bord mult mai ușoară. Acesta funcționează pe baza comenzilor vocale și învață, în timp, preferințele șoferului. Mai mult, funcția Connected Navigation va putea trimite sau primi diverse destinații către/de la diferite aplicații și stoca în baza sa de date.

Noul BMW Seria 2 Gran Coupe va avea un preț de pornire de 31.950 Euro cu TVA în Germania pentru versiunea 218i. 220d va costa 39.900 Euro cu TVA, iar pentru M235i xDrive clienții vor trebui să scoată din buzunar nu mai puțin de 51.900 Euro, sau cu 20.000 Euro mai mult decât versiunea de bază.