Electrica anului!? Xpeng P7 de 44.000 euro!!!

2020-Xpeng-P7-20

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Am să încep cu prețul pentru că este pur și simplu remarcabil pentru cum arată, ce interior are, ce funcții și ce tehnică nu în ultimul rând sunt pe acest Xpeng P7: echivalentul a 29.975 euro pentru versiunea de bază și 44.341 euro pentru „Performance”. Doar în China este disponibil momentan P7 și livrările încep în luna iunie. Anul ăsta!

Concurent ca dimensiuni cu Model 3 de la Tesla, Xpeng P7 are o caroserie cu un coeficient aerodinamic remarcbil de doar 0.236, o baterie de 80.9 kWh și în versiunea cu tracțiune spate are autonomie de… 568 km! Anunțată în ciclu de testare NEDC, desigur. Versiunea numită „Super-Long Range” are o autonomie anunțată la… 706 km. Versiunea „Performance” nu are o autonomie anunțată momentan dar atenție, are două motoare și fae 0-100 în doar 4.3 secunde.

Xpeng anunță posibilitatea de încărcare super-rapidă iar asta înseamnă la P7 creștere de la 30 la 80% baterie în doar 28 de minute sau încărcare în 10 minute pentru 120 km autonomie. Foarte important, constructorul anunță și existența sistemului de rulare autonomă XPILOT 3.0- capabil de level 3 semi-autonomous driving. Acesta folosește 14 camere, 12 sezori ultrasonici și cinci radare. De exemplu, P7 se poate parca complet autonom.

Interior este pur și simplu superb și în linie cu ce știm momentan din lumea mașinilor electrice; avem chiar și pielle Nappa, sistem de comenzi vocale exstins, clanțe de uși retractabile, sistem audio ultra-performant de la Dynaudio și o cameră video care îți monitorizează fața când conduci pentru a te anunța dacă pierzi atenția de la drum. Aș vrea să conduc mașina asta. Azi.