WTF: Porsche lansează cutia MANUALĂ pentru noul 911

2021-Porsche-911-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche a anunțat că noua generație de 911 este de acum disponibilă cu o transmisie manuală cu șapte rapoarte. Nu și pentru cele mai rapide modele ale gamei, noile Turbo, desigur. Nu. Cutia manuală este de acum disponibilă doar pentru Carrera S și Carrera 4S.

La fel ca și până acum, opțiunea de manuală este disponibilă fără cost suplimentar, doar la cerere și în plus, cei care vor vrea să „simtă mașina” vor primi automat și pachetul Sport Chrono dacă optează pentru cutia manuală în loc de PDK. Asta înseamnă o opțiune de 2.422 euro gratuită (la un 911 Carrera S) dacă optezi pentru manuală deci Porsche practic îți face un cadou, deci te plătește ca să optezi pentru manuală. Dacă ești zgârcit, poate chiar te păcălești și iei manuala, ce să zic. LOL.

Atenție însă pachetul Sport Chrono de care vorbim include și un indicator al temperaturii pneurilor – sunt albastre când sunt reci și albe când sunt la temperatura optimă, o funcție de debreiere care ridică automat turația motorului la retrogradare ca să creadă lumea că știi să faci heel-and-toe; pachetul mai include și prinderi motor dinamice, mod Sport pentru PSM, cronometru și aplicația Porsche Track Precision. Hai că aproape te-au convins să iei manual, nu!?

Porsche anunță că un 911 Carrera S va face 0-100 în 4.2 secunde. Același timp pentru versiunea standard cu PDK este de 3.7 secunde. Hai că parcă nu prea mai vrei manuala. Nu?! LOL.

Cu ocazia anunțului legat de disponibilitatea cutiei manuale, Porsche a mai anunțat dotări oferite pe această generație de 911 în premieră:

  • Porsche InnoDrive – un sistem ce folosește navigația pentru a accelera și frâna optim în timpul rulatului pe cruise control, având în vedere chiar și curbele și rampele; acest sistem este menit să ajute la eficiență și pentru altfel de eficiență mai spectaculos este că funcția Smartlift care ridică botul mașinii acum funcționează în concordanță cu navigația adică dacă tu uiți să ridici fața mașinii din butonul sistemului, ea o va face automat în zonele urbane, conform datelor din navigație;
  • după lansarea pe noile modele Turbo, pachetul de piele interior „930” este disponibil și pe restul gamei; el include tapițerie specială pe panourile ușilor și pe panourile laterale spate; un nou sistem de iluminare ambientală are șapte nuanțe, sunt de acum disponibile și geamuri mai ușoare și antifonante în același timp precum și o nouă culoare de exterior: Python Green.