Mașinile electrice pentru care suntem entuziasmați

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noi, la SuperSpeed, înțelegem mașinile electrice așa cum sunt ele, cu plusuri și cu minusuri. Nu o să dezbatem acum dacă merită sau nu să îți cumperi o astfel de mașină, pentru că răspunsul diferă de la persoană la persoană, dar am pregătit o listă de electrice pentru care suntem entuziasmați în viitorul apropiat.

Fie că ai ajuns aici pentru că ești fanul mașinilor electrice sau pur și simplu te-a lovit curiozitatea, haide să parcurgem împreună lista, să aflăm de ce abia așteptăm să testăm aceste mașini, iar după ne poți spune în comentarii dacă avem sau nu dreptate sau dacă am ratat ceva.

1. Alfa Romeo Junior

Faptul că Alfa Romeo face mașini frumoase nu este o surpriză, iar mezinul gamei, Junior, nu este o excepție. Spre deosebire de alte mașini de pe această listă, Junior vine și cu o motorizare hibridă, dar noi suntem mai entuziasmați de cele electrice, în special de cea Veloce de 280 de cai-putere. Și frumoasă, și rapidă, ce ai putea vrea mai mult de atât?

2. Alpine GT X-Over

Alpine GT X-Over este un crossover electric bazat pe platforma lui Renault Megane E-Tech, însă cu un exterior mai arătos și ceva mai multe tendințe sportive, sperăm noi. Nu avem prea multe detalii despre acest model, dar numele de Alpine ne dă speranțe. Sperăm să se descurce mai bine decât echipa de Formula 1, totuși.

3. Cupra Tavascan

Deși la bază este un Volkswagen ID.5, care este o mașină bună, dar destul de plictisitoare, Tavascan speră să schimbe această percepție. Cu un design mai îndrăzneț, Tavascan e genul de mașină la care întorci privirea după ce ai parcat-o, lucru care nu poate fi spus despre ID.5. Fiind o Cupra, nu o să te facă de rușine nici la capitolul performanțe, cu o putere de 340 de cai-putere și un sprint 0-100 de doar 5,6 secunde, în timp ce autonomia declarată este de 547 de km. Numere absolut respectabile, dacă ne întrebați pe noi.

4. Renault 5

mașini electrice de oraș

Originalul Renault 5 este o legendă, așa că reinterpretarea sa modernă vine la pachet cu niște așteptări foarte, foarte ridicate. Din fericire, până acum nu am fost dezamăgiți, și sperăm că lucrurile nu o să se schimbe când o să și testăm unul. Știm deja și că Alpine plănuiește să lanseze propria versiune a micuței mașinuțe electrice, numită A290, însă momentan nu putem decât să ne holbăm la poze și să numărăm zilele până când vom putea pune mâna pe ele.

5. Fiat Topolino

Tehnic vorbind, Topolino nu este tocmai o mașină, ci un cvadriciclu, așa că vă rugăm să ne iertați, dar este pur și simplu prea drăguț ca să nu îl includem în această listă. Deși i-ar sta mai bine pe coasta Amalfi, ne-ar plăcea să avem unul pentru aglomerația din București. Italienii știu cel mai bine cum să se bucure de lucrurile mici (la propriu, în cazul lui Topolino).

6. Jeep Recon

Mulți ar spune despre Recon că este doar un Wrangler electric, de parcă asta ar fi un lucru rău. Noi abia așteptăm să dăm ușile jos și să ne bucurăm de capacitățile foarte bune în teren accidentat marca Jeep, doar că de data aceasta fără zgomotul unui motor termic. Off-roadul nu a fost niciodată mai eco.

7. Kia EV3

Acum 20 de ani, foarte puțină lume avea o părere bună despre Kia, însă astăzi este una din cele mai populare mărci, fiind cunoscută pentru raportul calitate/preț foarte bun. Nu este de mirare că noua lor mașină electrică, EV3, promite același lucru, in special în cazul variantei Long Range cu autonomie de până la 600 de km.

8. Maserati Granturismo Folgore

Așa cum sugerează și numele, Granturismo este o mașină gândită pentru drumuri lungi, așa că decizia de a pune un motor electric (sau mai bine zis, trei motoare electrice) pe o astfel de mașină poate părea puțin atipică, însă autonomia este destul de respectabilă, cu 450 de km între încărcări. Acesta este doar unul din modelele Maserati electrificate, alături de Grecale Folgore și MC20 Folgore, însă Granturismo este cel ce nouă ne-a atras atenția cel mai mult.

9. Smart #3

Un SUV Coupe cu tracțiune spate, Smart #3 este o mașină cu adevărat interesantă. Deși Smart ne-a obișnuit cu mașini mici, perfecte pentru oraș, #3 este ceva mai mare, fiind potrivit pentru nevoile unei familii, iar autonomia de până la 450 de km înseamnă că poți să faci drumuri mai lungi fără probleme, ceea ce ne bucură, având în vedere că așa te poți bucura cel mai bine de platforma reușită a mașinii.

10. Range Rover Electric

În ciuda abilităților foarte bune în off-road, majoritatea mașinilor Range Rover își petrec timpul parcate în zonele de lux ale marilor orașe, așa că vestea că ultimul Range Rover o să vină și cu motorizări electrice nu ar trebui să mire pe nimeni. Deși potențialii clienți o să fie mai interesați de plusul de imagine și cifrele de performanță, noi suntem mai curioși de cum o să se simtă lipsa zgomotului și a vibrațiilor pe această mașină de lux, așa că abia așteptăm să punem mâna pe unul.

Bonus: Dacia Spring

Nu este o noutate, chiar deloc, dar faceliftul pe care Dacia Spring l-a primit anul acesta au făcut din Spring o mașină mai reușită ca oricând, așa că am considerat că merită o mențiune specială. Fie că ne place sau nu, Spring este un adevărat succes în rândul mașinilor electrice, atât în România, cât și în afară, iar schimbările recente vor să asigure succesul în continuare pentru micuța mașină de oraș.

Imagini: Alfa Romeo, Alpine, Cupra, Renault, Fiat, Jeep, Kia, Maserati, Smart, Land Rover, Dacia
Linkuri: Alfa Romeo, Alpine, Cupra, Renault, Fiat, Jeep, Kia, Maserati, Smart, Land Rover, Dacia
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici