eSports: urmează o etapă tare în Racing League Romania

P90387023_highRes_the-5th-championship

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pe măsură ce numărul înscrierilor în campionat se apropie cu pași repezi de borna istorică de 200 de participanţi, concurența devine din ce în ce mai acerbă pe serverele oficiale Racing League Romania powered by BMW. Pe lângă această rivalitate între piloți, etapa următoare anunță o nouă dimensiune a provocării: traseul deosebit de dificil din Munții Eifel. Se va folosi varianta Endurance Cup, care cuprinde și o porțiune din circuitul modern de Grand Prix, după care piloții se vor îndrepta spre bucla nordică, totalizând astfel 24 de kilometri pe tur. Etapa a cincea va fi unică, rulându-se într-o singură cursă de 60 de minute, unde punctele vor fi dublate pentru participanți. Ca de obicei, sistemul de precalificări este implementat în timpul săptămânii, pentru a ordona piloții pe cele trei servere disponibile, fiecare având o capacitate maximă de 30 de concurenți.

Ultimele cifre care contorizează incidentele pe pistă sunt în scădere, astfel că echipa de comisari de cursă a avut un număr surprinzător de mic de acroșaje de analizat după etapa precedentă de pe Norisring. Deși era de așteptat ca scurtul circuit stradal să fie scena unor accidente în lanț, acest lucru nu s-a adeverit, cele două manșe fiind deosebit de spectaculoase atât pentru privitori, cât și pentru piloți. Deciziile ferme continuă să dea un exemplu pentru standardul la care se aspiră, o suspendare de o etapă fiind acordată în urma carambolului de la startul primei manșe. Majoritatea sancțiunilor au venit în prima cursă, iar acest lucru i-a promovat în puncte pe piloții care au reușit să aibă dueluri curate.

La vârful clasamentului se păstrează componenții Apex Hunters Red, câștigătorii ultimelor patru manșe din RLR. Cristian Berindea s-a desprins după un parcurs aproape perfect la Norisring – o victorie și un loc secund. Coechipierul său, Andrei Bechir, se află la doar șapte puncte în spate, în timp ce incidentele îl distanțează puțin pe Victor Nicolae, ocupantul locului al treilea. Alex Cascatău rămâne cel mai bun pilot real, pe locul al patrulea, după o etapă calmă în care a urcat la doar un punct în fața lui Cristian Moisescu. Victor Taraș urcă și el în ierarhie până pe poziţia a șasea, urmat de Radu Dumitrescu, Bogdan Moldovan, Leo Borlovan și Bogdan Mutu.

Victoria de la Nürburgring va fi răsplătită de către Motul – partener al Racing League Romania powered by BMW. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, șepci și alte produse Motul – învingătorului rundei de anduranță a sezonului.

Crama Histria se alătură Racing League Romania în actualul sezon și urmează să recompenseze ocupanții podiumurilor din fiecare manșă cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene. Prim producător de vinuri ce se aventurează într-o asociere cu lumea curselor virtuale, acest partener deschide noi punți de comunicare pentru RLR și va avea o contribuție însemnată într-un demers de storytelling care a mai bifat o bornă importantă în această săptămână: lansarea podcastului Racing League Romania de către Alexandru Șiclovan și Mihai Fira. Primii musafiri au fost pilotul de motociclism George Cațan și instructorul de circuit Andrei Morțilă, concurenți cu rezultate notabile încă de la debut în campionat.

Reluarea etapei a patra, de pe Norisring, poate fi revăzută aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa4.

Primul episod al podcastului RLR este disponibil aici: bit.ly/RLR_Podcast_E1.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Calendarul competițional:

Etapa 512 aprilieNürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

Despre circuit și mașină

BMW M3 E30 a ajuns pe podium încă de la prima prezență a Nordschleife în DTM, prin Markus Oestreich și Christian Danner în 1988. Un an mai târziu, BMW a trecut la roțile de 18 inch și modelele înscrise de Schnitzer pentru Johnny Cecotto și Roberto Ravaglia au vizitat podiumul. Cea de-a treia ediție a adus și victoria, grație fostului pilot de Formula 1 Jacques Lafitte, care a fost vârful de lance al unei triple Bigazzi de generic, cu șampanie pentru Winkelhock și Soper. După un an de pauză, Nordschleife a revenit în 1992 în calendarul DTM, iar Johnny Cecotto a plecat din pole și s-a clasat în ambele manșe pe locul secund. BMW M3 E30 devenise favoritul piloților privați, nu mai puțin de 12 astfel de mașini rulând în „Iadul Verde” la ultima prezență a mașinilor de Grupa A în seria germană de turisme.

Astăzi, multe dintre aceste exemplare continuă să fie păstrate în condițiile optime pentru competiție şi, an de an, cursa de trei ore a modelelor clasice – desfăşurată înaintea Cursei de 24 de ore de la Nürburgring – adună pe Nordschleife un număr însemnat de M3 E30, la bordul cărora sunt adesea glorii de odinioară precum Armin Hahne, Marc Hessel sau Eric van de Poele. Ca o curiozitate, ecarturile considerabile ce se formează pe un tur de circa 25 de kilometri cu un asemenea grad de dificultate sunt legitime: în DTM, pe grila din 1992, aveam o diferență de până la 25 de secunde între Cecotto și numele importante ce rulau cu aceeași mașină!

Clasament Piloți

  1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 136p
  2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 129p
  3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 110p
  4. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 82p
  5. Cristian Moisescu – 81p
  6. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 66p
  7. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 57p
  8. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 46p
  9. Leo Borlovan – 30p
  10. Bogdan Mutu – 27p

Clasament echipe

  1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 265p
  2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 139p
  3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 115p
  4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 86p
  5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 53p

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Motul, Telekom Sport, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim, Crama Histria

Înscrierile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: http://bit.ly/Forum_RLR

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/