Este OFICIAL, francezii lanseaza MASINA DE 6000 DE EURO!!! VEZI FOTO si VIDEO!!!

Citroen-Ami-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Citroen a construit un nou automobil electric. Mă rog, automobil e mult spus, deoarece Ami este un cvadriciclu ușor, precum Renault Twizy. Diferența este că în Ami nu te plouă.

Buburuza măsoară 2.41 metri lungime, 1.39 metri lățime și 1.52 metri înălțime, având dimensiuni similare cu mașinuțele ce pot fi conduse de la vârsta de 16 ani (și Ami poate fi condus de la 16 ani, 14 în Franța). Interesant este că designul nu îți permite să știi din prima care e fața și care e spatele. Cu toate acestea, Citroen oferă șase pachete de personalizare pentru noua sa creație electrică.

Ami nu este nici grea, cântărind doar 485 kg. Cu doi oameni la bord se mai schimbă situația, dar motorizarea de 8 cai putere oricum nu poate depăși viteza de 45 km/h. Acumulatorul de 5.5 kWh permite o autonomie de 70 km, așa că orice escapadă interurbană este nerecomandată, iar acesta se poate încărca în trei ore de la o priză de 230V. Un Wallbox poate realiza această misiune mai repede.

Ami este alternativa la bicicletă, scuter, mers pe jos sau trotinetă electrică, fiind utilă atunci când vremea nu ține cu tine. Prețul său în Franța începe de la 6.000 Euro. Mai există varianta închirierii la 20 Euro/lună, pe o perioadă de 48 luni și avans 2.644 Euro. Dacă nu vreți nici așa, serviciul de car sharing PSA numit Free2Move va avea la dispoziție și exemplare Ami, la un tarif de 0.26 Euro/minutul și un abonament lunar de 9.90 Euro.

Comenzile pentru noul Citroen Ami vor începe în data de 30 martie, dar se va limita doar la Franța. Spania, Belgia, Portugalia și Germania vor mai avea de așteptat câteva luni, iar primele exemplare vor ajunge pe străzile din Hexagon începând cu luna iunie a acestui an.