F1 2020: Scuderia Ferrari dezvăluie noul SF1000

skysports-ferrari-f1-launch_4917420

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Scuderia Ferrari este a doua echipă de Formula 1 ce își lansează monopostul pentru sezonul competițional 2020, dar și prima ce o face pe viu, nu prin imagini postate în mediul online.

Echipa din Maranello a prezentat noua sa armă de circuit la Teatrul Romolo Valli din Reggio Emilia, în cadrul unui eveniment cu 1000 persoane invitate. Pe lângă monopostul SF1000, Ferrari a pregătit și un concert cu orchestră, DJ și câteva numere de dans.

Italienii sunt încrezători în creația lor, declarând că au apelat la concepte „foarte extreme” comparativ cu SF90, monopostul de anul trecut. Scopul este să învingă Mercedes-AMG și să cucerească ambele titluri în 2020.

„Poate seamănă cu monopostul de anul trecut, dar credeți-mă, este total diferit.” a declarat șeful echipei, Mattia Binotto. „Am avut ocazia de a o vedea puțin înainte de lansare și avem o comparație directă cu monopostul de anul trecut și poți observa diferențele foarte clar.” a adăugat cvadruplul campion mondial, germanul Sebastian Vettel.

Vettel va avea același coechipier în 2020, pe monegascul Charles Leclerc. La doar 22 ani și aflat la doar al doilea sezon în Formula 1 în 2019, Leclerc nu doar că l-a bătut pe experimentatul său coleg, dar a obținut cu o victorie mai mult, cu cinci pole-uri mai mult și a devenit pilotul cu cele mai multe plecări din pole position, învingându-l chiar și pe Lewis Hamilton la acest capitol. După această performanță, Leclerc și-a prelugit contractul cu cinci ani, până la finalul lui 2024.

Scuderia Ferrari a ales numele de SF1000 pentru 2020 deoarece în decursul acestui sezon echipa va lua startul în al 1000-lea său Grand Prix. Din păcate, Ferrari nu a mai câștigat un titlu la Constructori din 2008, iar ultimul său Campion Mondial a fost finlandezul Kimi Raikkonen, în 2007.