Facelift: Skoda Fabia

822991l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cel mai mic model Skoda a primit un facelift care ne-a fort anunțat iată înainte de Salonul Auto de la Geneva unde mașina va avea premiera mondială.

Acest facelift este un moment istoric pentru model, pentru marcă dar și pentru Grupul din care face parte pentru că Fabia devine prima mașină care va fi comercializată doar cu motoare pe benzină, renunțându-se complet la propulsoarele diesel. Este o decizie luată la scurt timp după aniversarea producerii a patru milioane de exemplare din 1999 și până în prezent și o mare parte dintre acestea au fost, desigur, diesel.

Faceliftul aduce faruri și stopuri LED care cel mai probabil vor fi disponibile opțional, spoilere redesenate și posibilitatea comandării unor jante cu dimensiune nemaiîntâlnită pe model – diagonală de 18.

La interior, sistemul de infotainment denumit Swing are acum un ecran cu diagonala de 6.5 inch, iar sistemul de navigație Amundsen oferit opțional include și serviciul Online Traffic Information. De asemenea, există suport pentru Apple CarPlay și Android Auto, iar pasagerii din spate pot vor avea acces la porturi USB. Auto Light Assist (schimbarea automată de luminilor de drum cu cele de întâlnire), Blind Spot Detect (detectarea unor vehicule în unghiurile moarte) sau Rear Traffic Alert sunt dotările de siguranță anunțate de Skoda ca nou sosite pentru Fabia.

Skoda Fabia facelift va fi disponibilă doar motoare pe benzină cu 3 cilindri de 1.0 litri: unitatea MPI este oferită în versiuni de 60 CP și 75 CP, în timp ce turbo TSI este disponibil cu 95 CP și 110 CP și ambele includ filtru de particule. Versiunea de top TSI de 1.0 litri cu 110 CP este disponibilă opțional cu cutie de viteze automată DSG cu șapte trepte.

Iată aici și primul video oficial: