Festivalul BMW pentru Centenar: cu Claudiu David la volan

P90214833-highRes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pe 7 martie 2016  se împlinesc 100 de ani de la momentul în care ceea ce cunoaştem drept marca BMW AG a fost înregistrată pentru prima dată în Registrul Comerţului . Este deci momentul ca BMW Group să lanseze sărbătorirea centenarului. Desfăşurat sub motto-ul THE NEXT 100 YEARS, un program unic de evenimente centenare este pregătit să se deruleze pe mapamond, un punct de atracţie special fiind Festivalul BMW şi Festivalul Nocturn BMW, care au loc în perioada 9-11 septembrie 2016 la München.

Mii de vizitatori din Germania şi din lumea întreagă sunt aşteptaţi la evenimentul care va fi găzduit de Parcul Olimpic din München, în apropiere de locul de naştere al companiei. Locaţiile vor include Stadionul Olimpic, parcarea acestuia şi Olympiahalle, precum şi BMW Welt şi Muzeul BMW.

Între 9 şi 11 septembrie 2016, trei zile de evenimente în Parcul Olimpic din München vor prezenta marca BMW alături de subbrandurile sale BMW M şi BMW i, BMW Motorrad şi BMW Lifestyle. Pe o suprafaţă de 110.000 de metri pătraţi, showul va oferi vizitatorilor şansa de a experimenta marca BMW. Vor fi prezente aproximativ 300 de automobile clasice şi actuale.

Unul din proiectele inedite va fi o demonstraţie de drift din care va face parte şi pilotul român Claudiu David. Acesta este unul din membrii consacraţi ai echipei de traineri internaţionali BMW Driving Experince şi a fost implicat în mai multe proiecte locale şi internaţionale ale mărcii, aşa cum a fost participarea la evenimentul internaţional de prezentare BMW M3/M4 sau BMW X5 M/ BMW X6 M. Una din cele mai spectaculoase demonstraţii realizate de Claudiu pentru BMW, a fost drift-ul tandem cu Chris Pfeiffer, campionatul mondial de stunt bike, realizat în vara anului trecut în cadrul BMW Fest România.

Accesul la programul de zi al Festivalului BMW este gratuit.

Mai departe, în zilele de 9 şi 10 septembrie 2016, Festivalul Nocturn BMW de pe Stadionul Olimpic din München va prezenta povestea de succes a mărcii BMW şi va sărbători cei 100 de ani care urmează. Gazda centenarului va fi personalitatea germană de televiziune şi radio Thomas Gottschalk. De asemenea, vor fi numeroase puncte de atracţie muzicale, de la muzică clasică la pop, graţie numeroşilor artişti şi grupuri de renume internaţional, printre care se numără Orchestra Filarmonică din München, Eva Lind, Peter Kraus, Lena, Simply Red şi Sunrise Avenue.

Pachetul va fi completat de o serie de performanţe captivante, precum faimoasa „Red Bull Flying Bach” a campionilor mondiali de breakdance Flying Steps. Biletele pentru Festivalul Nocturn BMW, pentru zilele de 9 sau 10 septembrie, sunt disponibile la www.bmw-festival.com sau la München Ticket. Programul spectacolului este identic în cele două serie.