FIAT 500X Sport, pentru cei care vor un mini SUV cu trăsături de hot hatch

5cc9cf69-fiat-500x-sport-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

FIAT 500X este un model ce se vinde destul de bine. Asta se datorează și multitudinii de versiuni de echipare, personalizare și motorizare pe care micul SUV, rudă a lui JEEP Renegade, le are.

Dar italienii nu s-au culcat pe o ureche, așa că au mai lansat o echipare, numită 500X Sport. Sport nu se rezumă doar la nume și câteva elemente de caroserie mai agresive, ci și la o suspensie coborâtă cu 13 mm sau anvelope 225/40/19. Practic, 500X Sport este SUV doar cu numele.

Motorizările cu care poate fi cumpărat 500X Sport sunt următoarele:

  • 1.0 FireFly 120 CP, 190 Nm, M6
  • 1.3 FireFly 150 CP, 270 Nm, DCT6
  • 1.3 MultiJet 95 CP, 200 Nm, M5
  • 1.6 MultiJet 120 CP, 320 Nm, M6

Inginerii FIAT au recalibrat direcția pentru mai multă precizie și feedback sporit, iar amorizoarele folosesc tehnologie Frequent Selective Damping (FSD) ce, spun ei, oferă confort și aderență la denivelări cu frecvență ridicată și un control bun al mașinii la denivelări cu frecvență scăzută. Suspensia cea nouă promite reducerea subvirării cu 26% și a supravirării, în condiții extreme, cu 17%.

Pe lângă pachetul aerodinamic redesenat, mai găsim la exterior și detalii vopsite în nuanța Titanium Grey. Mânerele de uși, carcasele oglinzilor se numără printre acestea. Aripile au fost evazate foarte puțin, bara spate include acum un difuzor, iar evacuarea dublă dispune de terminații cromate.

Dacă luăm loc înăuntru, observăm un schimbător de viteze din aluminiu, un volan teșit îmbrăcat în piele (opțional Alcantara), finisaje Titanium Grey, scaune îmbrăcate în material textil și vinilin cu cusături contrastante roșii sau grafică specifică pentru tabloul de bord digital.

Cine va alege noul FIAT 500X Sport va primi în dotarea de serie un sistem de infotainment de 7″ compatibil cu Apple CarPlay & Android Auto, climatizare automată, tempomat, precum și câteva sisteme inteligente de asistență ale șoferului, precum Traffic Sign Recognition, Lane Assist sau Speed Advisor.