BMW lucrează împreună cu Toyota la un X5 pe hidrogen

9ff8800e-2019-bmw-i-hydrogen-next-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW experimentează de mulți ani cu pilele electrochimice (pile de combustibil în limbaj informal), dar nu au lansat niciodată un produs de acest gen pe piață, deși Toyota, Honda sau Hyundai au fost ceva mai curajoși din acest punct de vedere.

Aparent, mai avem de așteptat cam trei ani până vom vedea un BMW alimentat cu hidrogen, un X5 mai exact. Deși a fost umbrit la Salonul Auto de la Frankfurt de Concept 4, i Next Hydrogen Concept a fost probabil cel mai interesant studiu bavarez.

Mașina arată ca și când un X5 s-ar fi întâlnit cu un X3 M și apoi ar fi trecut pe la un i3 pentru o sesiune de machiaj. Înafară de partea frontală, prea sportivă pentru ce vrea i Next Hydrogen să fie, mașina arată foarte bine.

Cine crede că parteneriatul BMW-Toyota se rezumă doar la Supra se înșală, din 2016 și până în prezent BMW testează diferite modele Seria 5 GT echipate cu sisteme de propulsie pe pile electrochimice de origine Toyota. Viitorul X5 pe hidrogen va fi în parte dezvoltat de inginerii japonezi. BMW promite autonomie similară unui X5 pe benzină și timp de încărcare de 3-4 minute. Dacă infrastructura ar fi ceva mai dezvoltată, electricele ar avea concurență serioasă. Doar că este foarte greu să obții hidrogen pur, deși este cel mai dens element din Univers.