Fisker Ocean, SUV electric construit cu materiale reciclate

828a7b48-fisker-ocean-electric-suv-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cândva, eu îi dadeam companiei Fisker șanse mai mari de supraviețuire decât Tesla.

Chiar dacă nu am avut dreptate, Fisker se tot chinuie să scoată un model nou. Faceți cunoștință cu Ocean, un SUV de clasă medie, evident electric, ce va concura cu Tesla Model Y. Fisker va începe să strângă avansuri pentru acest model începând cu 27 noiembrie 2019, mașina va fi prezentată oficial în formă de prototip în data de 4 ianuarie 2020, iar livrările vor avea loc începând cu anul 2022, dacă l-o mai apuca.

Chiar și așa SUV-ul de 40.000$ în versiune de bază are câteva detalii inteligente. Pentru început, cei ce vor lua mașina în leasing vor putea plăti printr-o aplicație de mobil. Totodată, aceasta vrea să fie cea mai sustenabilă mașină din lume. Mocheta este fabricată din nailon reciclat din plase de pescuit abandonate în oceane, interiorul este complet vegan, iar cauciucul este reciclat din resturile de cauciuc de la fabricile de anvelope.

Cu o lungime de 4.64 metri lungime, Ocean este cu doar puțin mai scurt decât GLC-ul lui Giurgea, iar pe lista de opționale va fi disponibil un plafon construit din panouri solare ce va furnza 1.600 km de autonomie pe an. Apropo de autonomie, cu acumulatorul de 80 kWh vei putea parcurge între 400 și 480 km cu un singur plin, în funcție de condițiile meteo și de stilul de condus.