Focus ST Wagon, arma Ford împotriva Leonului ST Cupra

36327ced-2019my-ford-focus-st-wagon-12

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Breakurile compacte sportive sunt destul de rare pe piață. Avem Golf R Variant, Octavia RS Combi, Seat Leon ST Cupra și aș încadra și noua KIA Proceed GT în această categorie.

Ford este unul dintre acei producători ce participă în acest segment de ceva ani, iar acum a venit momentul ca noul Focus Wagon să primească tratamentul ST.

Asemenea hatchbackului, versiunile cu portbagaj încăpător au primit o motorizare EcoBoost de 2.3 litri cu 280 cai putere sau una EcoBlue (diesel) cu 190 cai putere. Manuala cu șase trepte și funcție de rev-matching este în dotare standard indiferent de motorizare, dar EcoBoostul poate primi una automată cu hidroconvertizor de cuplu și șapte trepte dacă clientul își dorește acest lucru.

ST Wagon primește și LSD-ul de pe hatchback sau modurile de rulare selctabile, semn că Ford nu se joacă atunci când vine vorba de modelele Performance. Benzina atinge 100 km/h în jurul valorii de 6 secunde, iar dieselul mai adaugă o secundă, poate una și jumătate, încă nu avem cifrele exacte.

Cu toate că un Focus ST este destul de greu de deosebit de un Focus ST line, jantele specifice. grila fagure, carcasele oglinzilor laterale de culoare neagră și evacuările circulare îl dau de gol că ar ascunde ceva mai multă putere decât un Focus civil. Prețurile vor fi cam cu 1.500 euro mai mari decât cele ale unui Focus ST hatchback.