Ford, ca și alți producători, s-a sucit un pic în privința eliminării motoarelor cu combustie internă în 2030

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Vânzările de mașini electrice au încetinit semnificativ, motiv pentru care trecerea la producție integral electrică din 2030 – cum a fost anunțat prin 2021 – nu mai e de actualitate nici pentru Ford.

Spun „nici pentru Ford” pentru că și alte mărci au anunțat în ultima vreme că planurile de electrizare 100% trebuie amânate puțin. Până la urmă, toate companiile sunt interesate de profit, iar dacă vânzările de electrice au încetinit, vor mai trece ani buni în care oferta mărcilor va trebui să includă și mașini cu motoare termice.

Entuziasmul inițial pentru electrice i-a făcut pe strategii mărcilor să supraestimeze cererea pentru deceniul în curs, iar Ford trebuie să se adapteze la realitate.

Ce-i drept, în gamă procentul de modele electrice va continua să crească, anul acesta urmând să vedem, de exemplu, debutul noului Ford Puma electric (produs la Craiova) și al noului Ford Explorer electric. Totuși, din declarațiile lui Martin Sander (General Manager al diviziei Ford Model e în Europa și președinte al Consiliului de Administrație al Ford-Werke GmbH, Germania), Ford va continua să producă motoare termice și după 2030.

Urmează practic un deceniu în care producătorul va încerca să reacționeze la cerere rapid și echilibrat, cu un mix de electrice, termice și poate chiar o creștere a procentului de hibride, dacă se va înregistra o cerere mare pentru așa ceva.
Sigur, asta dacă și legislatorii – și mă gândesc aici în special la cei europeni, care sunt cei mai drastici de obicei – vor permite așa ceva. 
Între timp, noi, cei cu portofelele, încă putem opta pentru ce credem că ni se potrivește: în gama Ford, de la electrice cuminți la „nesimțitele” V8-uri de 5 litri, pe benzină.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici