Ford Ka+ se înnoiește pentru a doua jumătate a carierei

2018_FORD_KA_ACTIVE_06

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pentru a înlocui vechiul Ka realizat în colaborare cu Fiat, Ford a ales să aducă din Brazilia modelul Figo realizat pe platformă de Fiesta model 2001 și să îi pună numele de Ka+.

Acum a venit rândul ca modelul de clasă mini al Ovalului Albastru să primească un facelift binemeritat și o variată Active, similară celei de pe noua Fiesta.

La exterior, noul Ka+ dispune de faruri noi, grilă updatată și lumini de zi cu LED, dar stopurile au rămas în mare parte aceleași. Versiunea Active vine cu aripi din plastic negru, jante specifice, grilă și oglinzi laterale vopsite în culoarea neagră, dar și cu o gardă la sol mai ridicată cu 23 mm în comparație cu modelul convențional. Nu trebuie uitată nici vopseaua Canyon Ridge, disponibilă exclusiv pentru varianta Active.

Interiorul a primit materiale și finisări mai bune, unele chiar cromate. Cel mai mare update este apariția noului sistem de infotainment SYNC3 cu ecran tactil de 6.5” compatibil cu Apple Carplay și Android Auto regăsit și pe Fiesta.

Sub capota noului Ka+ se vor găsi trei propulsoare, două benzinare de 1.2 litri (70 și 85 cai putere) și un diesel TDCi de 1.5 litri ce produce 95 cai putere.

Toate versiunile vor veni în standard cu geamuri față și oglinzi electrice, închidere centralizată prin telecomandă, asistent la pornirea în rampă, limitator de viteză, șase airbaguri, ESP și sistem de monitorizare a presiunii în anvelope.

Prețurile pentru România nu au fost încă anunțate, dar nu trebuie să ne așteptăm la o creștere importantă a lor.