Noul Hyundai Santa Fe își face apariția în Coreea de Sud

2019-Hyundai-Santa-Fe-88

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Primele două generații Hyundai Santa Fe au fost foarte populare la noi în țară datorită prețului accesibil și a dotărilor cuprinzătoare. A treia generație, însă, nu a avut succesul predecesorilor, neavând o versiune de bază, ci doar una foarte dotată la un preț destul de piperat. Asta nu a fost o mare problemă, deoarece modelele ix35 și Tucson i-au preluat cifrele de vânzări.

Cu a patra generație ce își va face apariția la Salonul Auto de la Geneva, producătorul coreean dorește să atragă mai mulți clienți europeni cu un design actual și tehnologii de ultimă oră.

Deși noi mai avem aproximativ o lună până vom vedea mașina pe viu, în Coreea de Sud mașina a fost deja dezvăluită în două imagini de tip teaser.

Putem observa designul cu faruri înguste inspirat de la Kona, grila de mari dimensiuni și elementele cromate.

La interior se poate observa limbajul de design actual al companiei, cu sistem de infotainment flotant și materiale deschise la culoare. Până și tabloul de instrumente pare să fie digital, ceea ce aduce un plus de modernism.

SUV-ul de clasă medie dispune de conectivitate smartphone, încărcare prin inducție pentru diferite device-uri care suportă așa ceva, Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink și comenzi vocale. Mai mult, la bord se vor regăsi toate sistemele moderne de asistență ale șoferului la care ne putem gândi.

În țara natală, Hyundai va oferi noul Santa Fe cu un propulspor pe benzină de 2 litri (234 CP), precum și două dieseluri, de 2 (185 CP) , respectiv 2.2 litri (201 CP), toate cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte. Cel mai probabil acestea vor fi oferite și pe Bătrânul Continent.

Siguranța la volan va fi sporită și de către noul sistem electronic de tracțiune integrală (HTRAC) ce va distribui puterea în funcție de modul de rulare.

Cifrele de prețuri le vom afla abia după salonul elvețian, însă noul Santa Fe va avea un preț de pornire în Coreea de Sud undeva la echivalentul a 21.400 euro, unul foarte competitiv.

UPDATE: Noul Hyundai Santa Fe va fi oferit în două versiuni de ampatamanent, în configurație cu cinci sau șapte locuri, iar volumul minim al portbagajului a crescut de la 585 la 625 litri. 

  • Santa Fe: 4,699 x 1,890 x 1,680 mm, 2.700 mm amptatament, 625 litri volum minim al portbagajului
  • Santa Fe XL: 4,770 x 1,890 x 1,680 mm, 2,765 mm ampatament, 130 litri volum minim al portbagajului în configurația cu șapte locuri