Ford Territory, SUV chinezesc vândut în America de Sud

365eabb8-2020-ford-territory-brazil-spec-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Am văzut o grămadă de mașini chinezești care se vând sub branduri cunoscute pe alte piețe. GM are acest obicei în special.

Dar uite că și Ford a făcut același lucru cu Territory, model ce se va vinde pe piața sud-americană.

Noul Territory este un Yusheng 330 (codezvoltat de Ford și Jiangling) cu alt pachet estetic. Motorizarea folosită va fi una turbo pe benzină ce dezvoltă 140 CP. Având cilindreea de 1.5 litri și patru cilindri, acesta ar putea fi vechiul 1.5 EcoBoost, a nu fi confundat cu noul 1.5 EcoBoost cu trei pistoane.

Modelul poate fi cumpărat fie cu o transmisie manuală, fie cu una automată, ambele având șase trepte de viteză, dar cel mai important este faptul că este disponibil un sistem electric de 48 V cu funcții mild-hybrid. Dezavantajul este că Territory va fi disponibil doar cu tracțiune față.

Interiorul prezintă nuanțe deschise și imitație din lemn. Ergonomia pare a fi studiată, dar consola centrală pare să preia elemente de la Porsche și Lamborghini. Sistemul de infotainment nu dispune de sistemul de operare SYNC, iar tabloul de bord este full digital.

Fiind un model chinez, tehnologia este ca la ea acasă, cu încărcare inductivă, tempomat adaptiv, sistem de monitorizare al unghiului mort, avertizare la părăsirea benzii, parcare automată sau un sistem de camere 360 grade.