VW Polo sedan se numește Virtus și nu va fi oferit în Europa

155ee779-vw-virtus-mexico-spec-27

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen construiește Polo Sedan, doar că nu îl vinde la noi.

Disponibil pe piața sud-americană, sedanul de clasă mică poartă numele de Virtus și este construit pe aceeași platformă MQB A0 utilizată de Polo sau Skoda Scala.

Cu un ampatament generos de 2.651 mm și cu un portbagaj de 521 litri, Virtus poate fi singura mașină a unei familii cu 2-3 copii.

Modelul dispune de un propulsor aspirat cu injecție directă 1.6 MSI ce produce 110 CP și 155 Nm. Transmisia manuală cu cinci trepte este oferită standard, iar una automată cu șase trepte și hidroconvertizor de cuplu (Tiptrnic) este disponibilă contracost.

Interesant este că VW propune un sistem de infotainment de 6.5″ cu ecran tactil, Bluetooth, compatibil cu MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto, șase difuzoare, USB și cititor de carduri SD în standard. Practic, nu mai ai nevoie de nimic mai mult. Restul interiorului este identic cu al lui Polo, de la volan, la scaune, la orice.

Sud-americanii nu sunt atât de pretențioși la parte de siguranță precum europenii, motiv pentru care Virtus nu oferă decât patru airbaguri, frâne cu tamburi pe spate, ABS și ESP. Nu e rău pentru echivalentul a 12.700 Euro.