Ford Tourneo Connect primește o versiune electrificată

2019_FORD_TOURNEO_CUSTOM_PHEV__02-LOW

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Da, versiunea de pasageri Tourneo va dispune de o versiune plug-in-hybrid. Mă rog, americanii îi spun PHEV, dar este de fapt un REXEV (range-extended electric vehicle).

Puntea față este antrenată exclusiv de un motor electric, iar un propulsor 1.0 EcoBoost va avea rol de range extender, neexistând conexiune mecanică între acesta și oricare dintre axe.

Acumulatorul de 13.6 kWh permite o autonomie de 50 km în regim pur electric înainte de a avea nevoie de încărcare. În fucție de priza aleasă, acesta se poate încărca între 5.5 și 3 ore. Folosind motorul pe benzină, autonomia totală crește la 500 km.

Patru moduri de rulare vor fi disponibile pe noul Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid:

  • EV Auto – În funcție de condițiile de trafic, mașina decide singură modul de funcționare.
  • EV Now – Mod pur electric, range extenderul este dezactivat până când se golește bateria.
  • EV Later – Prioritizează activarea prelungitorului de autonomie și setează sistemul de recuperare a energiei la nivelul maxim posibil pentru a conserva cantitatea de energie din baterie în vederea utilizării sale ulterioare.
  • EV Charge – Range extenderul funcționează pentru a încărca bateria, a o menține încărcată și pentru a oferi suficient curent electric pentru a propulsa mașina.

Consumul mediu preconizat pentru Tourneo Custom Plug-In Hybrid este de 3.3 l/100 km conform ciclului de testare WLTP.

Gradul de recuperare a energiei și de asistență la frânare permise sistemului de încărcare regenerativă pot fi configurate prin alegerea pozițiilor Drive sau Low ale selectorului transmisiei. Pentru că frânarea este atât de puternică în modul Low, stopurile se aprind pentru a avertiza ceilalți participanți la trafic. Cu cât decelerarea este mai violentă, cu atât gradul de încărcare este mai ridicat.

La interior, un cadran “Power/Charge” înlocuiește turometrul tradițional, în timp ce indicatorul temperaturii lichidului de răcire a motorului este înlocuit de un cadran de dimensiuni mai mici indică nivelul de încărcare a bateriei. Grafica și funcțiile computerului de bord au fost adaptate pentru acest tip de propulsie, iar avertizările de service și o alertă de avertizare a conectării active la un punct de încărcare sunt afișate în zona planșei de bord.

17.100 exemplare Tourneo Custom au fost comercializate anul trecut, iar noua versiune electrificată dorește să continue acest succes fără a sustrage din avantajele modelului. Asta înseamnă că varianta Plug-In Hybrid păstrează abilitatea unică în segment de a aranja cele două rânduri de scaune față în față, în format conferință. Nici așezarea tradițională, pe două rânduri a câte trei scaune orientate înainte, nu a fost schimbată.

“Inovator și flexibil, noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid se poate adapta la o varietate inegalabilă de situații de transport, oferindu-le posesorilor și operatorilor avantajul de a putea să pătrundă în zonele în care au acces doar vehiculele cu emisii foarte reduse, în condițiile în care mașina poate parcurge aceeași distanță între încărcări ca orice transportor de persoane tradițional” a declarat Hans Schep, manager general al biroului de Vehicule Comerciale Ford Europa.

Disponibil doar în echiparea superioară Titanium, noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid aduce în standard echipamente precum sistemul de infotaiment SYNC 3 cu ecran tactil de 8″ compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, modemul integrat FordPass Connect ce permite conectarea wireless a nu mai puțin de 10 dispozitive sau sistemul Active Park Assist, care ajută la identificarea locurilor de parcare potrivite gabaritului mașinii și să parcheze perpendicular sau lateral, șoferul controlând doar frâna și accelerația.

Clienții vor putea cumpăra noul Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid la finalul anului 2019.