Ford va aduce la Detroit noul Edge ST

2019-Ford-Edge-ST-4 copy

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Când Ford a anunțat că va lansa un nou model ST, nu la asta ne așteptam. Americanii au luat SUV-ul de clasă mare, EDGE și l-au făcut mai atractiv tăticilor care au trebuit să renunțe la Fiesta ST sau Focus RS din cauza apariției pe lume a celor mici.

Sub capota lui Edge ST se regăsește o un V6 biturbo de 2.7 litri EcoBoost ce pune la bătaie 340 cai putere și 515 Nm. Puterea este transmisă ambelor punți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte ce dispune de padele pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor.

Ford nu a specificat performanțele noului model, însă următorul model în gamă, Edge Sport, ce dispune de același motor, dar cu putere mai mică, atinge 96 km/h în doar 5.7 secunde.

Ce știm este faptul că ST dispune de suspensie recalibrată, răspuns la accelerație îmbunătățit, rapoarte de transmisie mai scurte, frână de motor mai evidentă, evacuare nouă și pachet aerodinamic agresiv.

La exterior putem observa evacuarea dublă, jantele de de 21”, dar și sistemul de frânare îmbunătățit, mereu bine-venit la un SUV ce flirtează cu o masă de două tone.

Toate modelele Edge 2019 vor primi mai multe sisteme de siguranță active, sisteme de infotainment mai rapide și motoare marginal mai eficiente, iar noi le vom putea admira la Salonul Auto de la Detroit de săptămâna viitoare.