BMW aplică un facelift gamei de monovolume compacte

facelifted-bmw-2-series-active-grand-tourer-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După faceliftul Seriei 2 Coupe și Convertible, a venit rândul ca primul BMW cu tracțiune față să treacă printr-un refresh de mijloc de carieră.

Exteriorul noilor Active Tourer și Gran Tourer a fost restilizat destul de subtil și include grilă de dimensiuni marginal mai mari, guri de aerisire mai generoase, proiectoare de ceață cu LED, precum și faruri sau stopuri îmbunătățite.

Clienții vor avea opțiunea de a alege dintre 13 nuanțe disponibile, printre care noile Jucaro Beige și Sunset Orange, dar și din șase noi modele de jante cu dimensiuni între 16 și 19”.

Scaunele au primit șezut mai lung pentru confort sporit, iar materialele au fost îmbunătățite. Există chiar noi combinații de tapițerie, fie textilă, textil/Sensatec, Alcantara sau piele Dakota.

Ultima generație a sistemului de infotainment iDrive cu ecran tactil, BMW ConnectedDrive și navigație a fost implementată și ea, iar acum există și un nou levier pentru transmisiile automate. Da, transmisiile, deoarece acum motorizările cu trei cilindri au opțiunea unei cutii de viteze nouă cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte.

Motorizările au rămas, în esență, neatinse, dar economia de combustibil a fost îmbunătățită. În ceea ce privește versiunea plug-in hybrid 225XE iPerformance PHEV, aceasta produce tot 231 cai putere și 385 Nm, dar autonomia electrică a crescut de la 41 la 45 km.

Pachetul opțional Driving Assistant Plus include acum sisteme precum Traffic Jam Assist ce menține mașina în banda ei la viteze de până la 60 km/h și tempomat adaptiv. Noile BMW Seria 2 Active Tourer și Gran Tourer vor ajunge în curând și în România, iar prețurile vor rămâne similare cu cele ale modelelor actuale.