FOTO și VIDEO: Noile Mercedes-AMG CLS 53 și E 53 Coupe/Cabriolet

MERCEDES-AMG-CLS53-06

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Au tot existat zvonuri cum că AMG ne va pregăti niște modele 53 cu sistem de propulsie mild-hybrid, însă acestea nu mai sunt zvonuri, deoarece nemții au dezvăluit noile Mercedes-AMG CLS 53, E 53 Coupe și E 53 Cabriolet.

Evident, principala noutate o constituie propulsorul. Sub capota celor trei modele se regăsește un motor pe benzină de trei litri cu șase cilindri în linie supraalimentat (da, același de pe noul S 500) cu o turbină și un compresor electric suplimentar. Ansamblul produce 435 cai putere și 520 Nm, însă surprizele nu se opresc aici. Ca și CLS 450, acesta dispune de EQ Boost, un alternator-demaror ce mai pune la bătaie încă 21 cai putere și 250 Nm la nevoie, eliminând turbo-lag-ul. Mai mult, EQ Boost-ul furnizează energie sistemului electric de 48 volți al mașinii.

Puterea ajunge la toate roțile prin intermediul unei transmisii automate AMG Speedshift TCT 9G și tracțiunii integrale 4MATIC+.

Pentru CLS 53 4MATIC+, AMG declară un timp de 4.5 secunde necesar sprintului de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă limitată electronic la 270 km/h dacă se alege AMG Driver’s Package, altfel aceasta este limitată la 250 km/h. Toate la un consum mediu de doar 8.4l/100 km. E 53 Coupe este mai rapid cu o zecime până la 100 km/h, dar restul cifrelor sunt identice.

Modelele pot fi deosebile ușor prin intermediul grilei de mari dimensiuni cu lamă dublă și fundal negru, dar și cu ajutorul terminațiilor duble ale evacuărilor. Evident, kit-ul aerodinamic este ușor de recunoscut, însă acesta a fost ușor calibrat pentru a oferi o direcționare a aerului cât mai eficientă.

Interiorul este răsfățat cu fibră de carbon, dar și cu noul volan AMG Performance văzut pentru prima dată pe noul S 63 facelift. Clienții pot bifa de pe lista de opționale tapițerie din piele ARTICO sau NAPPA, alături de cusături roșii sau gri contrastante.

În funcție de stare de spirit, selectorul AMG DYNAMIC SELECT îți permite să alegi unul dintre cele cinci moduri de rulare (Eco, Comfort, Sport, Sport + și Individual) ce modifică parametrii motorului, transmisiei, suspensiei și direcției.

Apropo de suspensie, aceasta se numește AMG RIDE CONTROL+ și este una pneumatică dezvoltată chiar de inginerii din Affalterbach. Ea lucrează cu sistemul de frânare AMG (370 x 36 mm 4 pistonașe pe față/360×26 mm cu un pistonaș pe spate) pentru a oferi tot confortul și agilitatea de care are nevoie orice șofer al noilor sportive.

Evident, nu putea lipsi și o versiune de lansare Edition 1 pentru CLS 53 4MATIC+ ce dispune de interior COPPER ART. Aceasta vine cu tapițerie din piele Nappa ce dispune de cusături în culoarea cuprului, precum bordul, consola centrală și fețele de uși. Mai mult, volanul vine cu emblema Edition, iar mașina este dotată cu pachetele Memory, Mirror și cu ceasul analog IWC pentru un plus de opulență.

Toate cele trei modele AMG 53 și-au făcut debutul public și pot fi admirate la Salonul Auto de la Detroit.