Toyota Avalon 2019 este visul taților pragmatici

2019-toyota-avalon-34

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mereu am avut o slăbiciune pentru Toyota Avalon, modelul de clasă mare al japonezilor destinat exclusiv pieței nord-americane. Îmi place numele și mereu mi-am dorit să văd și să stau într-o berlină mare japoneză fără pretenții premium. Știu, sunt un ciudat.

Lăsând fetishurile mele auto la o parte, faceți cunoștință cu Toyota Avalon 2019, proaspăt lansată la Salonul Auto de la Detroit.

Să începem cu dimensiunile: 4.979 x 1.849 x 1.435 mm sunt cifre ce le egalează pe cele ale BMW-ului Seria 5, dar ampatamentul de 2.870 mm este ceva mai scurt ca al bavarezei.

Designul exterior a furat multe de la sora premium, Lexus, precum grila față mare, profilul muscular și sportiv sau farurile înguste cu LED. Și de la spate arată bine mașina, cu stopurile interconectate. Un necunoscător ar putea confunda berlina asiatică cu ceva soi de Audi, spre exemplu.

Sub capota noului Avalon se vor regăsi două motoare, un V6 aspirat de 3.5 litri cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte și un hibrid de 2.5 litri cu patru cilindri împerecheat cu o cu o transmisie automată de tip CVT. Dacă ar fi să dau cu presupusul, aș zice că acestea sunt aceleași motoare de pe Camry si produc 305, respectiv 206 cai putere.

Interiorul este simplu, dar modern. Îmi place. Sistemul de infotainment Toyota Entune 3.0 domină consola centrală și pare că plutește, oferind totodată acces la Wi-fi sau la serviciile de conectivitate. Ești audiofil? Un sistem audio JBL 7.1 cu 1.200 W te întâmpină. Ai iPhone X și ți se descarcă bateria? No problemo, deoarece Avalon dispune și de un încărcător wireless compatibil Qi. Nu am terminat cu tehnologia, deoarece clienții noii berline se pot bucura de Android Auto, Apple Carplay, Amazon Alexa, Toyota Remote Connect with Smartwatch, cinci porturi USB, display de 7” între ceasurile de bord, precum și de cel mai mare head-up display din segment, de 10”.

Din ce am citit, Avalon se conducea foarte bine pentru o berlină de cinci metri cu tracțiune față, însă noul model vine cu suspensie activă și amortizoare adaptive, senzori G pe ambele punți și punte spate multilink.

Astfel, șoferii vor putea alege unul dintre cele patru moduri de rulare (Eco, Normal, Sport și Sport+) și să fie siguri că mașina se va comporta adecvat. Pentru a fi siguri că Avalon se aliniază ultimelor standarde de siguranță, japonezii au montat toate sistemele de asistență a șoferului pe care le-au găsit prin fabrică, precum Pre-Collision System cu Pedestrian Detection, Full-Speed Range Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert cu Steering Assist, Automatic High Beams, Blind Spot Monitor cu Rear Cross Traffic Alert, Back Guide Monitor, Panoramic View Monitor with Alert și Intelligence Clearance Sonar cu Rear Cross Traffic Braking.

Comenzile pentru Toyota Avalon vor începe la finalul primăverii, dar, din păcate, noi nu vom putea cumpăra una.