Fratele lui VW Golf R Variant, noul Seat Leon Cupra R ST

9b6fdd5c-2019-leon-cupra-r-st-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Seat încă nu a rebranduit modelele sale sportive compacte așa cum a făcut cu Ateca, ceea ce înseamnă că Leon Cupra încă poartă emblema spaniolilor.

Interesant este faptul că aceștia au mai lansat încă un model, acum la final de carieră, model bazat pe breakul Leon ST și care poartă numele de Leon Cupra R ST.

R-ul acela este important din mai multe motive. Pentru început, motorul vine de la VW Golf R sau VW T-Roc R, este vorba despre un 2.0 TSI ce produce 300 cai putere și 400 Nm. Transmisia automată DSG dispune acum de șapte rapoarte, iar sistemul de tracțiune integrală este, și el, preluat de la frații din Wolfsburg. Și pentru a opri breakul ce atinge 100 km/h în 4.9 secunde în timp ce îți duci copiii la școală, Brembo a adus niște discuri de frâne de 340 mm pe față și 310 mm pe spate.

Și ca să demonstreze că nu se joacă, Seat, pardon, Cupra a venit la petrecere cu splitter, praguri, carcaselele oglinzilor, admisii laterale și difuzor, toate din fibră de carbon. Indiferent de nuanța exterioară, vei avea parte de accente contrastante de culoare arămie. Apropo de nuanțe exterioare, acestea sunt patru la număr și se numesc Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White și Blackness Grey.

Interiorul nu este cu mult diferit față de cel al unui Leon ST Cupra obișnuit. Cum deschizi ușa ai praguri iluminate, apoi iei loc pe scaunele Cupra. Alcantara găsești pe fețele de uși și prin diferite alte locuri, iar sistemul de infotainment și ceasurile de bord digitale au fost preluate de la Cupra Ateca.

Părinții cu ADN sportiv și cu descendenți minori fără rău de mașină vor putea comanda noul Seat Leon Cupra R ST începând cu luna aceasta.