Fratele mai mare al lui Amarok s-ar putea numi Atlas Tanoak Pickup

VW-ATLAS-TANOAK-PICKUP-CONCEPT-03-

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Americanii iubesc pick-up-urile, nimic nou, iar acesta este principalul motiv pentru care Volkswagen a adus la Salonul Auto de la New York conceptul Altas Tanoak Pickup.

În funcție de reacția publicului, Tanoak ar putea deveni primul pick-up realizat pe platforma MQB și totodată fratele mai mare al lui Amarok.

Conceptul are sub capotă un V6 aspirat de 3.6 litri ce produce 280 cai putere, cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte ce trimite puterea ambelor punți prin sistemul de tracțiune integrală 4MOTION. Modelul atinge 96 km/h (60 mph) în 8.5 secunde.

Numele de Tanoak vine de la un copac ce crește pe coasta de Vest a Statelor Unite ale americii și care poate ajunge la 41 metri înălțime.

Conceptul măsoară 5.438 mm lungime, 2.029 mm lățime și 1.844 mm înălțime. Toate dimensiunile, inclusiv ampatamentul de 3.258 mm, sunt mai mari decât a modelului pe care este bazat, SUV-ul Atlas.

Dacă va fi produs în serie, Tanoak va păstra garda la sol de 249 mm a conceptului, dar jantele de 20” cu anvelope 275/55 probabil că nu vor primi undă verde.

Interiorul poate găzdui cinci pasageri destul de confortabil, panoul de instrumente este complet digital, iar sistemul de infotainment este de ultimă generație. Nici iluminarea ambientală nu a fost uitată, fiind integrală în bord și plafon, iar maneta schimbătorului de viteze are un design diferit față de a restului gamei VW.