Galeria Țiriac Auto găzduiește două noi Porsche 911 Speedster

Tiriac Collection_Porsche 911 Speedster 2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Galeria Țiriac Collection s-a îmbogățit cu două exemplare absolut superbe aparținând celei mai noi colecții limitate Porsche.

Ambele construie în 2019 și configurate de către Ion Țiriac, Porsche 911 Speedster s-a fabricat în doar 1.948 unități (anul începerii producției autoturismelor stradă Porsche), iar fiecare exemplar este personalizat cu plăcuțe inscripționate cu numărul de fabricație. Cele de la Galeria Țiriac Collection sunt #39 și #1939, simbolizând anul de naștere al proprietarului.

“Trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. Porsche stie sa faca si motoare si masini frumoase, de aceea, de fiecare data cand apare o serie limitata, sunt tentat sa cumpar un model si sunt bucuros sa completez galeria mea privata ce contine marci de la A la Z”, a declarat domnul Ion Tiriac in cadrul evenimentului de lansare.

”Suntem bucurosi ca o colectie de o asemenea anvergura se extinde astazi cu doua noi modele Porsche in editie limitata”, spune Adrian Pascu, Director divizie de lux Porsche Inter Auto Romania. ”Ne onoreaza faptul ca marca Porsche ocupa un loc de cinste intre atatea piese de colectie, de nepretuit.”

911 Speedster este cântecul de lebădă al generației 991.2, dispune de un propulsor boxer aspirat de patru litri preluat de la GT3 RS, dar detunat de la 520 la 510 cai putere. Chiar și așa, puterea maximă este atinsă la 8.400, dar turația maximă este de 9.000 rpm, orferind o coloană sonoră demnă de un circuit de competiție. Speedster nu este un model destinat doborârii recordurilor pe circuit, fiind un roadster destinat plăcerii de a conduce. Cu ajutorul transmisiei manuale cu șase rapoarte, acest 911 atinge 100 km/h în patru secunde și se plafonează abia la 310 km/h.

Chiar și așa, mașina dispune de jante din aliaj forjat cu prezon central și sistemul de frânare cu discuri ceramice PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) cu discuri de frana ventilate, perforate si realizate din material compozit.

Porsche 911 Speedster va străluci alături de alți frați de-ai săi în Galeria Țiriac Collection, precum 356A (primul Porsche), Porsche 912 E (model destinat pieței americane), Porsche 918 Spyder (cea mai rapidă mașină condusă de Costin Giurgea & Tudor Bratu) sau 911 R, altă versiune limitată a celebrei mașini sport germane.