Renault Megane R.S. Trophy-R devine cea mai rapidă mașină cu tracțiune față pe Suzuka

2020-renault-megane-rs-trophy-r-suzuka-record-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R stabilit un nou record de viteză, cu un timp de 2’25’’454 (cu 3s mai puțin față de recordul anterior) pe celebrul circuit Suzuka din Japonia, hatchback-ul francez a devenit cea mai rapidă mașină cu tracțiune față. Acesastă performanță vine după timpul record obținut pe Nürburgring Nordschleife, Spa-Francorchamps își The Bend Motorsport Park (Australia).

Japonia are o comunitate de aproximativ 10.000 de fani TROPHY-R și Renault Sport în general. La sfârșitul lunii septembrie 2019, Japonia a devenit prima piață mondială Renault Sport pentru gama RS, în fața Germaniei și a Franței, precum și a treia piață pentru Megane RS, chiar dacă versiunea TROPHY nu era încă lansată.

Comparat cu Megane R.S. TROPHY, Renault MEGANE R.S. TROPHY-R este echipat cu același propulsor 1.8 TCe de 300 cai putere și 400 Nm, însă își datorează câștigul de performanță reducerii masei proprii, până la 130 kg datorită eliminării banchetei spate și a sistemului de direcție integrală, aerodinamicii îmbunătățite și evoluției șasiului, care oferă acum mai multă stabilitate.

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R a fost lansat sub forma unei serii limitate de 500 de exemple numerotate. TROPHY-R este cea mai performantă versiune în gama Megane R.S. Peste 50 de TROPHY-R 2019 au fost deja rezervate de Renault Japonia ce vor fi livrate proprietarilor lor în prima jumătate a anului 2020.