GALERIE FOTO: Renault-ul viitorului (apropiat) nu mai are nevoie de sofer!

renault-21205325_-ez-go

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este EZ-GO, un concept de mașină capabilă de „servicii”. Ar trebui să pronunțați EZ-GO, cu accent franțuzesc drept „Easy-Go”. Spre bucuria lui Giurgea, mare francofon o să-l las pe el să-l „pronunțe” în emisiune.

EZ-GO este de fapt un robo-vehicul complet autonom, conectat la rețea, full-electric. Va putea fi comandat la o locație printr-o aplicație sau va putea fi preluat pentru călătorie din zone speciale. Este autonom nivel 4 ceea ce înseamnă că este capabil să păstreze distanța față de mașina din fața sa, să păstreze banda sau să schimbe banda de rulare, să depășească și să vireze în intersecții.

Are o lungime de 5.2 metri, lățime 2.2 metri, înălțime 1.6 metri (cu ușa închisă) și 1.8 metri (cu ușa deschisă), ampatament 3.8 metri. EZ-GO are o masă proprie de 1700 de kilograme, din care 300 sunt reprezentate de pachetul de baterii; nu știm ce putere are dar nici nu contează, viteza maximă de deplasare este de 50 km/h. Bateriile se încarcă wireless în locuri speciale.

Accesul în mașină se face în picioare, plafonul panoramic din sticlă permite să „vizitezi” vizual orașul, iar la interior ai internet. Ca să stai pe telefon când vizitezi, normal. Ce ai putea altfel să faci într-o mașină unde stai în semicerc, telefonul ți se încarcă automat prin inducție și pe un display vezi informații de interes turistic?!