GALERIE FOTO: vezi ce interior a facut VOLKSWAGEN pentru NOUL GOLF!

DB2019AU01464_large

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Îți dai seama că ai îmbătrânit când realizezi că prima oară de când lucrezi în presa auto ai condus oficial un Golf 5 proaspăt lansat atunci de VW. Și acum în prezent trebuie să vorbești despre Golf… 8.

Ei bine, în toate timpurile mașina asta s-a vândut în peste 35 de milioane de unități și asta o scriu imediat după ce am văzut statistici de înmatriculări pe Europa, tocmai publicate de Jato pe luna septembrie 2019… cea mai de succes mașină din Europa este… Golf. Performanță incredibilă cu 32.398 unități pentru Golf 7 la final de carieră, în ultima lună de carieră… Am putea spune că nici nu mai contează ce se mai întâmplă cu Golf 8… Dar asta de fapt este foarte important pentru că al 8-lea Golf se lansează pe fundalul marii ofensive electrice ale lumii auto dar și a lui VW… vezi ID 3…

Golf 8 este o nouă mașină construită pe platforma MQB, una care se află sub nu mai puțin de 3.4 milioane de mașini în fiecare an… 8 este acum lung de 4.284 mm, lat de 1.789 mm și înalt de 1.456 mm. Ampatamentul este de 2.635 mm iar aerodinamica a fost îmbunătățită. Despre design o să vorbim mai multe când vedem mașina live, până atunci pot doar să remarc o mică evoluție a profilului  și a spatelui și o ușoară revoluție a feței mașinii. Golf a fost mereu conservator și uite ce s-a întâmplat cu generația a 7-a pe care au criticat-o atât de mulți… este cea mai bine vândută mașină în Europa anul acesta. În ultimul ei an!

Interiorul este o evoluție însă una foarte importantă ce pune accentul pe digitalizare. ÎN STANDARD vei primi următoarele: instrumentar de bord digital cu diagonala de 10.25 inch, infotainment cu display central touchscreen cu 8.25 inch diagonală, conexiune permanentă la internet și volan multifuncțional – vreau și eu un Golf de 90 de cai cu manivele la geamuri dar conectat în permanență la internet. VW: imediat! Mai departe, opțional se va putea lua un sistem de infotainment cu… Alexa, da, acel asistent conectat în permanență la CIA conform teoriei conspirației, iar acest touchscreen are diagonala de 10 inch. Tot opțional va fi oferit și un head-up display uriaș, promite VW. Constructorul mai anunță și o restilizare foarte importantă pentru selectorul DSG – vă traduc eu, este aproape copy/ paste de la Porsche 911 generația 992, posibilitatea de a renunța în viitorul apropiat complet la cheia tradițională în detrimentul telefoanelor inteligente programate în acest sens, precum și funcționalitate foarte extinsă pentru sistemele online We Connect prin intermediul unui eSIM instalat în mașină din fabrică.

Acum să trecem la lucruri ceva mai serioase. Motoarele. Pe benzină avem puteri de 90, 110, 130 și 150 CP. Motoarele de la 110 CP pot fi luate cu sistemul electric de 48V devenind mild-hybrids și vor fi botezate eTSI. Diesel vor fi oferite puteri de 115 sau 150 CP. Cutia automată DSG va fi oferită opțional și tracțiunea integrală 4MOTION este anunțată pentru 2.0 TDI de 150 CP. Urmează să aflăm curând puterile pentru GTI, R și GTD. Ca versiuni și mai eco decât mild-hybrid sunt anunțate două GTE de 204 și 245 CP.

Conducem noul Golf în decembrie și atunci elucidăm mult mai multe aspecte legate de noua generație.