Gama compactă Mercedes-Benz este completă, noul GLA este aici

Mercedes-Benz GLA 2019Mercedes-Benz GLA 2019

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Unul din patru modele Mercedes-Benz vândut aparține clasei compacte. Ba mai mult, a patra cea mai vândută mașină la nivel european în luna septembrie a fost Clasa A, depâșind modele precum VW Passat sau Nissan Qashqai. După A, A Sedan, CLA Coupe, CLA Shooting Brake, B și GLB, gama compactă a constructorului german este acum completată și de noul GLA, al doilea SUV construit pe arhitectura cu tracțiune față și motor transversal.

Designul nu șochează. Din orice unghi ai privi noul GLA, vei ști că aparține stelei cu trei colțuri. Dacă generația trecută se asemăna mai mult cu Clasa A, partea frontală a noului model pare că se inspiră mai mult de la CLA. Spatele, într-adevăr, este o evoluție a celui de la hatchbackul compact. Mercedes-Benz a ținut să precizeze că GLA dispune de un coeficient aerodinamic foarte bun, de 0.28. Farurile MULTIBEAM LED nu puteau lipsi, devenind o tradiție pe orice nouă creație Daimler.

Dimensiunile au crescut acolo unde au fost nevoie. Spre exemplu, lungimea a scăzut cu 14 mm, dar înălțimea a crescut cu 104 mm. Ampatamentul este, și el, mai lung cu 30 mm, fiind acum la același nivel cu restul gamei compacte Mercedes-Benz, excepție făcând doar Clasa A Saloon L pentru China și noul GLB. Deși spațiul la cap pentru pasagerii din spate a scăzut cu 6 mm, iar spațiul la picioare pentru pasagerii față a scăzut, și el, cu 18 mm, spațiul pentru picioarele pasagerilor de pe banchetă a avut foarte mult de câștigat, anume 116 mm. Chiar și volumul portbagajului este acum mai încăpător, chiar dacă cei 14 litri în plus (435 în total) nu vor fi observați de prea mulți pasageri.

Interiorul este aproape identic cu cel al noului GLB, însă mici diferențe precum bordul în dreptul pasagerului sau designul fețelor de uși ne amintesc faptul că designerii nemți nu au vrut să se culce pe o ureche, deși aveau o cabină desenată aproape perfect deja. Pasagerii vor sta mai sus cu 14 cm față de Clasa A și cu 5 cm mai sus decât Clasa B, iar aspectul practic este ajutat de bancheta standard rabatabilă 40:60 sau cea opțională rabatabilă 40:20:40. Comenzile, butoanele, volanul și sistemul de infotainment MBUX sunt toate împărțite între cele opt reprezentante Benz ale segmentului compact.

Precum orice Mercedes-Benz, GLA va dispune de o gamă largă de motorizări pe benzină, diesel sau chiar plug-in-hybrid (GLA 250 e va împărți sistemul de propulsie cu A 250 e), însă deocamdată au fost detaliate doar două opțiuni pe benzină:

  • GLA 200: 1.3 Turbo, 163 CP, 250 Nm, DCT7, 0-100 km/h în 8.7 s, 210 km/h V-MAX, 5.9-5.6 l/100 km
  • AMG GLA 35 4MATIC: 2.0 Turbo, 306 CP, 400 Nm, DCT8, 0-100 km/h în 5.1 s, 250 km/h V-MAX, 7.5-7.4 l/100 km

Transmisiile automate cu dublu ambreiaj sunt fabricate la Sebeș, în România, iar opțiunile manuale vor urma ulterior sau poate chiar deloc. Aproape toate motorizările vor putea fi echipate cu tracțiunea integrală 4MATIC, iar cu excepția lui GLA 35, toate vor transmiste cuplul 80:20 în Eco/Comfort, 70:30 în Sport și 50:50 în modul off-road. Totodată, orice GLA 4MATIC va dispunde de pachetul Off-Road Engineering în standard, destinat să ajute șoferul prin găselnițe electronice în teren accidentat.

Precum frații săi deja aflați pe piață, noul GLA va putea fi echipat cu tot felul de sisteme de asistență ale șoferului, precum Active Distance Assist DISTRONIC, Active Parking Assist, Active Steer Assist cu Active Emergency Braking Assist, Active Lane Change Assist, Active Speed Limit Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Brake Assist, PRE-SAFE® PLUS sau Traffic Sign Assist. Dar una din cele mai interesante funcții este Car Wash, preluată de la GLS. Activând modul Car Wash, mașina își rabatează oglinzile, închide trapa, pornește recircularea aerului și pornește camera frontală pentru ca șoferul să poată naviga prin spălătorie. Aceasta se dezactivează automat atunci când mașina iese din spălătorie și viteza depășește 20 km/h.

Mercedes-Benz a vândut peste șapte milioane modele compacte de la apariția primei Clase A în 1997, iar noul SUV GLA fabricat la Rastatt, în Germania va duce acest număr mai departe începând cu primăvara lui 2020, atunci când va fi pus în vânzare.