Geely Icon, un model cu adevărat atractiv

2020-Geely-Icon-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Să mai zică cineva că producătorii chinezi copiază brandurile deja cunoscute. Acesta este noul Geely Icon, un SUV compact ce duce mai departe limbajul de design ‘Expanding Cosmos’.

Cu faruri subțiri și grilă multi-strat, Icon nu seamănă cu nimic de piață la ora actuală. Similar cu noile modele JLR, mânerele ușilor se ascund în portiere, iar stopurile au o semnătură luminoasă 3D. Pentru cine este fan dimensiuni, la 4.350 mm lungime, 1.810 mm lățime, 1.615 mm înălțime și cu un ampatament de 2.640 mm, Icon are dimensiuni aproape identice cu Dacia Duster.

Ok, dacă ne uităm în interior putem vedea mici detalii împrumutate de la Citroen C4 Cactus, însă trebuie să recunosc că designul și cromatica folosită trimit către zona premium. Tabloul de bord este complet digital, iar sistemul de infotainment cu ecran tactil comunică cu mediul înconjurător prin ceva ce chinezii au numit GKUI Geely Smart Ecosystem.

Platforma folosită este una numită BMA, cu o clasă sub CMA-ul folosit de Volvo XC40 și diferite modele Lynk & Co, dar motorizarea 1.5 Turbo o regăsim și pe cel mai mic SUV suedez. Geely menționează că Icon dorește să fie un model global. Dacă va ajunge sau nu în Europa, asta nu știm încă.