Shelby Dragon Snake, un Mustang mai puternic decât orice Lamborghini

6f3b7a32-shelby-gt500-dragon-snake-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noul Ford Mustang GT500 este cel mai puternic Ford de serie din istorie, dar există anumite companii (pe care le numeri pe degetele de la o mână) care consideră că 760 cai putere și 850 Nm nu sunt suficienți.

Shelby este una dintre aceste companii, iar două dintre cele mai noi creații ale lor vor fi prezentate la SEMA.

Prima poartă numele de Mustang GT500 Dragon Snake și dispune de o versiune pe steroizi a V8-ului supraalimentat cu compresor mecanic de 5.2 litri a lui GT500 ce produce peste 800 cai putere. Transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte a fost și ea modificată, iar suspensia este gândită pentru aderență maximă și accelerație în linie dreaptă. După cum se vede, mașina este pregătită pentru pista de drag. Puterea suplimentară trebuie să miște mai puține kg deoarece inginerii Shelby nu s-au zgârcit la materialele ușoare.

Pentru început, avem capotă din fibră de carbon, un eleron din fibră de carbon gândit să nu opună prea multă rezistență la înaintare, jante forjate din aluminiu cu anvelope performante și sticlă mai subțire. Interiorul este răsfățat cu piele Shelby, iar clienții vor avea o placă numerotată în bord, deoarece acesta va fi un model limitat.

Al doilea model Shelby de la SEMA este Super Snake Sport, un F-150 inspirat de muscle-car-urile anilor ’60. Cu 755 cai putere, suspensie revizuită, jante de 22″ și kit aerodinamic agresiv, Super Snake Sport vrea să fie regele șoselelor și un coșmar pentru alte camionete de performanță.