Google lansează un Android Auto nou-nouț

7f3e3135-2019-android-auto-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Google a introdus o versiune updatată Android Auto, versiune disponibilă începând cu vara acestui an. Toate bune și frumoase, dar când o să îl lanseze și în România?

Noua aplicație va fi compatibilă cu toate mașinile ce suportă Android Auto și dispune de o interfață simplificată ce îți arată mai multe informații utile. Mai mult, în modul de navigație vei putea accesa și alte aplicații fără a pierde îndrumările, util atunci când pasagerul vrea să schimbe melodia sau să citească un mesaj. Există și un meniu de notificări ce îți arată apelurile recente, mesajele și alte alterte.

Noul design va propune fonturi mai ușor de citit și o temă închisă la culoare, similară Apple CarPlay (care este disponibil peste tot în lume). Iar dacă ai o mașină foarte modernă cu un sistem de infotainment de mari dimensiuni, spațiul în plus va fi folosit pentru pentru săgețile navigației și pentru notificări.

Surprizele Google nu se termină aici, compania americană anunțând că generația viitoare a Asistenului Google va dispune de un mod de conducere nou-nouț foarte deștept. Acesta se va activa când telefonul se va conecta la Bluetoothul mașinii sau prin comanda vocală: “Hey Google, let’s drive.”. Asistentul va activa un meniu special pentru condus, customizabil ce îți va arăta datele de navigație, mesageria, apelurile și media. Asistentul va învăța preferințele utilizatorului și va arăta cele mai utilizate contacte, recomandări media și destinații recente.

Clienții de Hyundai cu Blue Link sau Mercedes-Benz cu Mercedes me vor putea chiar comanda Asistentul Google să modifice temperatura în mașină atunci când tu te afli în afara ei. În funcție de model, asta va însemna și pornirea motorului.

Dar hai cu Android Auto în România.