Comandă acum noul VW ID.3, Golful electric cu autonomie de 420 km

DB2019AU00565_medium

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că va fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă, primul model electric VW construit pe noua platformă MEB și aparținând familiei ID a fost dezvăluit astăzi într-o formă mai mult sau mai puțin camuflată.

Acesta este ID.3, un hatchback compact și înlocuitorul de drept al lui e-Golf. Interesant este că Golf VIII și ID.3 vor fi lansate la același salon. Sunt curios care model va fura din lumina celuilalt. 3-ul din ID.3 înseamnă două lucruri. Primul este că mașina va aparține clasei compacte. 1 – mini, 2 – mică, 3 – compactă, 4 – medie ș.a.m.d, dar VW mai spune că acesta este al treilea capitol revoluționar în istoria companiei după Beetle și Golf. Fie, îi credem pe cuvânt.

Tot ce se știe momentan despre ID.3 este că va avea trei opțiuni de acumulatori. Cea de bază va oferi o autonomie de 330 km, cea de mijloc va avea o autonomie de 420 km, iar cea de top va putea merge 550 km cu un singur plin de baterii. Nu este rău deloc. Și pentru că este vorba despre un concept nou de automobil, VW va oferi un sistem de pre-booking online pentru ID.3 în 29 țări, printre care și România.

Tot ce trebuie să facă clienții este să rezerve mașina pe siteul https://www.volkswagen.ro/id/prebooking și să plătească un avans de 1.000 euro. Hmm, sună similar cu ce a făcut Tesla cu Model 3. Modelul destinat pre-bookingului este un ID.3 1ST cu autonomie de 420 km configurat la mai puțin de 40.000 euro cu TVA în Germania. Asta înseamnă 30.000 euro cu ecobonusul de la stat sau 28.500 dacă mai dai și o rablă la schimb.

Modelele din ediția specială ID.3 1ST vor fi disponibile în patru culori și trei echipări diferite. Fiecare versiune dispune de jante de dimensiuni mari și dotări extinse. Versiunea de bază, ID. 3 1ST conține opțiunea de control vocal, plus sisteme de navigație proprii. ID.3 1ST Plus dispune și de un sistem de iluminare IQ. Light și design exterior și interior în două nuanțe. Versiunea ID.3 1ST Max are plafon de sticlă panoramic și inovații de tipul elementelor de realitate augmentată proiectate pe parbriz. Doar 30.000 unități ID.3 1ST vor fi construite, așa că va trebui să te grăbești. Mai mult, în străinătate, pentru ID.3 1ST VW va oferi încărcare gratuită în primul an în limita a 2.000 kWh. Singura condiție este să încarci la stațiile acceptate de aplicația We Charge sau la European IONITY.

Producția va începe la finalul anului 2019, iar primele exemplare vor ajunge la clienți la începutul anului 2020. Începând cu luna septembrie, oricine poate comanda un ID.3 în orice versiune de autonomie și orice versiune de echipare, ceea ce înseamnă că prețurile vor începe la mai puțin de 30.000 euro în Germania. Faceți un exercițiu de imagine. VW ID.3 cu 330 km autonomie. 30.000 euro cu TVA. Scade 10.000 euro ecobonusul. Și mai scade 1.450 euro tichetul Rabla. Magie, îți iei ID.3 cu 18.550 euro. Viitorul e aici.