GTE în variantă spaniolă, noul SEAT Tarraco PHEV se pregătește de debut

f17ca51b-seat-tarraco-fr-phev-concept-car_01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum mi-am dat seama de un lucru, cel mai puternic SEAT Tarraco dispune de cel mai mic motor termic dintre toate.

Asta pentru că spaniolii vor aduce la Salonul Auto de la Frankfurt (fie vorba între noi, nici nu trebuie să îl transporte mult, deoarece este fabricat la Wolfsburg) noul Tarraco PHEV. SUV-ul plug in hybrid produce 245 CP și 400 Nm mulțumită unui propulsor pe benzină turbo de 1.4 litri (vechiul 1.4 TSI) și a unui motor electric de 116 CP. Practic, este același sistem hibrid de pe Passat GTE, însă setat puțin diferit pentru a fi produce o putere combinată mai mare.

Două lucruri nu menționează SEAT în comunicatul de presă. Primul este că transmisia automată DSG are doat șase trepte, iar celălalt este faptul că mașina are tracțiune față, exact precum Passat GTE. Din acest motiv, sprintul 0-100 km/h este de doar 7.4 secunde (deși nu este o cifră rea), iar viteza maximă este de 217 km/h.

Bateria de 13 kWh este și ea preluată de la fratele german și îi permite o autonomie electrică de peste 50 km. Consumul mediu declarat se va situa sub valoarea de 2 l/100 km, dar va fi doar pentru primii 100 km. Aceste cifre sunt compatibile cu emisiile de CO2 mai mici de 50 g/km, ceea ce înseamnă că Tarraco PHEV se va califica pentru programul Rabla Plus. Acesta este doar primul din cele șase modele PHEV sau BEV pe care SEAT dorește să le lanseze până în 2021.

Pe lângă Tarraco PHEV, compania iberică a mai prezentat și linia de echipare FR. Aceasta se poate deosebi prin aripile evazate, jantele FR de 19″, un eleron pe plafon și prin grila FR. Tot cu această ocazie a fost lansată și nuanța exterioară numită Fura Grey, cea de pe mașina din imagine.

Echiparea FR primește scaune scoică, noul volan al grupului VW și noile sisteme de infotainment cu ecran de până la 9.2″. Practic, SEAT a introdus și un mic facelift tehnologic pe întreaga gamă Taracco odată cu PHEV și FR. Printre opționale se vor număra și Trailer Assist sau încălzirea auxiliară Paking Heater.