Haas F1, prima echipă de Formula 1 ce își prezintă monopostul pentru 2020

Haas-VF-20-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prima echipă care și-a prezentat monopostul de Formula 1 pentru sezonul competițional 2020 este Haas F1, echipa americanului Gene Haas.

Deși aerodinamica reprezintă o evoluție a celei de anul trecut, paleta de culori a trecut de la negru și auriu la alb cu negru și roșu din cauza pierderii ca sponsor principal a companiei de băuturi energizante Rich Energy care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Monopostul VF-20 va fi pilotat în acest an de francezul Romain Grosjean #8 și danezul Kevin Magnussen #20, dar prima apariție pe circuit a noii arme americane va fi în data de 19 februarie, pe Circuit de Barcelona-Catalunya, atunci când vor începe testele din presezon.

Echipa Haas F1, în frunte cu managerul Guenther Steiner speră să termine sezonul 2020 pe un loc mai bun decât cel pe care l-a ocupat anul trecut, adică al nouălea din zece participanți.

„Este palpitat să vezi dezvoltarea unei noi mașini de Formula 1, iar VF-20 trebuie să livreze unde predecesorul său a eșuat. Cu un regulament stabil în 2020 am putut îmbunătăți înțelegerea mașinii și ne-am putut concentra mai mult pe găsirea soluțiilor și implementarea lor în designul lui VF-20. Anul trecut a fost unul dificil, unul la care nu m-aș fi așteptat niciodată, dar înveți din astfel de situații, cu toții am făcut-o. Toată echipa a trebuit să se uite în oglindă și să înțeleagă unde pot îmbunătăți. Sunt nerăbdător să văd VF-20 făcându-și debutul pe circuit. Cum se întâmplă mereu în teste, îți dorești multe, dar mulți km, fiabilitate și viteză sunt cele mai apreciate lucruri în pregătirea pentru prima cursă, în Australia.” a declarat Guenther Steiner.

Marele Premiu al Australiei va avea loc pe circuitul Albert Park din Melbourne, Australia, în data de 15 martie, la ora 7:10, ora României.