Chrysler Pacifica este unul dintre cele mai atractive monovolume mari dimensiuni de pe piața Statelor Unite ale Americii. Sunt convins că dacă s-ar vinde în Europa cu siglă FIAT sau Lancia s-ar vinde destul de bine, mai ales pentru design sau pentru sistemul de propulsie hibrid. La patru ani de la apariție, iată că americanii s-au gândit că ar fi prilejul perfect pentru un facelift.
Nu toți își dor da seama de schimbările estetice, dar farurile full LED și grila au fost complet redesenate, jantele au primit modele noi, iar spatele a fost retușat foarte puțin. Disponibil în patru echipări diferite, Pacifica facelift dispune chiar și o nouă versiune de top, numită Pinnacle. Aceasta se recunoaște după tapițerie din piele Caramel Nappa, perne pentru fotoliile de pe rândul al doilea și o consolă centrală Ultra cu spațiu de depozitare de 13.65 litri, detalii piano black și crom satinat, precum și plafon îmbrăcat în piele de căprioară.
Pacifica 2021 este și primul produs FCA ce a primit cel mai nou sistem de infotainment Uconnect 5. Pe lângă ecranul de 10.1 cu grafică actualizată, producătorul menționează faptul că acesta este de cinci ori mai rapid decât sistemul de pe modelul prefacelift. Uconnect 5 are conectivitate wireless pentru Apple CarPlay & Android Auto, Amazon Alexa integrat și posibilitatea customizării a până la șase profiluri individuale pentru șase șoferi diferiți.
Monovolumele sunt printre cele mai deștepte mijloace personale de transport, iar Pacifica nu este excepția care confirmă regula, fiind înzestrată cu tot felul de gadgeturi inteligente, precum FamCAM, o cameră de luat vederi HD ce monitorizează scaunele de copii care sunt orientate spre spatele mașinii, cu funcție split-view și zoom. Totodată, noua creație a celor de la Chrysler dispune de 12 porturi USB-A și USB-C, se laudă cu un subwoofer de 10″, încărcare prin inducție pentru smartphone, parbriz acustic și sticlă mai groasă per total față de modelul actual. Mai mult, versiunile Limited, Pinnacle și PHEV primesc sticlă acustică și la geamurile laterale.
S-a lucrat și la antifonare, s-a îmbunătățit rigiditatea caroseriei, iar Chrysler susține că au îmbunătățit ușurința cu care pasagerii se pot înțelege în mașină cu 6-8% în funcție de motorizare și echipare. Indiferent de versiunea de echipare, Pacifica primește Pedestrian Automatic Emergency Braking, Faruri full LED cu fază lungă automată, Adaptive Cruise Control cu Stop & Go sau LaneSense Lane Departure Warning-Plus cu Lane Keep Assist.
În ceea ce privește motorizările, avem un V6 Pentastar de de 3.6 litri ce produce 291 cai putere și 355 Nm și care este cuplată la o transmisie automată cu nouă rapoarte și convertizor de cuplu de la ZF sau o versiune plug-in hybrid cu două motoare electrice și o baterie de 16 kWh. Motorul termic are tot o capacitate de 3.605 cc, însă puterea sa este redusă masiv. Cuplat la transmisia CVT, sistemul hibrid dezvoltă doar 264 cai putere și o cifră de cuplu fantomă, deoarece nu am reușit să o găsim nicăieri. Știm, însă, că Pacifica Hybrid consumă 2.8 l/100 km pentru primii 100 km, are o autonomie electrică de 53 km și una totală de peste 830 Nm. Noutatea pentru acest an este sistemul de tracțiune integrală opțional ce poate transmite până la 100% din cuplu către orice punte care ar avea nevoie de el.