Hamilton, strategie miraculoasă în Mexic

EH9G9L3WsAAibrY

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Autódromo Hermanos Rodríguez din Mexico City a fost gazda Marelui Circ în acest weekend, Marele Premiu al Mexicului devenind unul dintre cele mai apreciate ale anului.

Ferrari păreau să fie lideri detașați după sesiunile de antrenamente, însă calificările au avut alt cuvânt de spus, deoarece Max Verstappen avut în Q3 două tururi suficient de bune pentru a lua pole-position-ul. Acesta a fost urmat de către piloții Ferrari, în frunte cu Charles Leclerc, apoi de către Lewis Hamilton, Alexander Albon și un Valtteri Bottas ce a încheiat sersiunea în glisiera de protecție. În spatele său, pe circuit, era Verstappen, care a ignorat stagurile galbene rezultate de la accidentul lui Bottas, fiind penalizat cu trei locuri pe grila de start, oferindu-i pe tavă pole-ul lui Leclerc.

Cursa a fost pe cât de ciudată, pe atât de spectaculoasă. Hamilton și Verstappen s-au atins în primul viraj, avariind ușor ambele monoposturi, apoi Verstappen a avut o pană de cauciuc pe dreapta spate ca urmare a altui incident cu Valtteri Bottas. Între timp, cei doi piloți Ferrari păreau că se vor duce și nu îi vor prinde nimeni. Dar Hamilton a început să parcurgă niște tururi incredibile și să recupereze puțin, depâșindu-l pe Carlos Sainz pe circuit și pe Alex Albon la boxe.

Apoi Ferrari a făcut ce știu ei mai bine să facă, anume să piardă cursa ca urmare a unei strategii eronate. Leclerc a fost pus pe o stragegie cu două opriri, însemând că ar fi trebuit să depășească trei piloți pentru a ajunge din nou în frunte, în timp ce Sebastian Vettel a pierdut conducerea cursei tot la standuri, după ce una dintre roțile sale nu a fost fixată în timp util. Și uite așa a reușit Lewis Hamilton să își mențină avansul peste 50 tururi cu un set de anvelope Pirelli dure și să obțină cea de-a 83-a victorie din carieră. Acesta a fost urmat de Sebastian Vettel care a declarat manangementul pneurilor realizat de britanic drept magic, iar bronzul a fost adjudecat de către al doilea pilot Mercedes-AMG Petronas, Valtteri Bottas.

Leclerc nu a reușit să ajungă pe podium, fiind foarte aproape de cei trei rivali ai săi, iar avansul pe care acesta și l-a creat în fața piloților Red Bull a fost unul considerabil. O mențiune și pentru eroul local Sergio Perez, care plecând de pe locul al 11-lea, cu o strategie executată perfect, a reușit să termine best of the rest, pe un onorabil loc șapte, eclipsând piloții McLaren, Renault și Toro Rosso. Lewis Hamilton avea șansa de a deveni sextuplu campion mondial în Mexic dacă obținea cu 14 puncte mai mult decât coechipierul său. A reușit doar 10 puncte în plus, ceea ce înseamnă că lupta se va da la Austin, pe Circuit of the Americas, săptămâna viitoare.