Hellephant este un V8 de 1000 cai putere la doar 30.000$

8e314e38-hellephant-mopar-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mopar a prezentat anul trecut la SEMA motorul Hellephant ce poate fi cumpărat de oricine. Pentru cine nu știe, Mopar este divizia de performanță a alianței FIAT-Chrysler.

Acesta este un V8 supraalimentat cu ajutorul unui compresor mecanic de șapte litri ce dezvoltă 1015 cai putere și 1300 Nm. Practic, americanii îl cumpără și îl montează pe diferite proiecte, fără a mai sta cu grija construirii sau modificării unui motor deja existent.

Doar că imediat după prezentare, Mopar a descoperit o defecțiune de proiectare și a decis să nu vândă motorul până nu repară problema. Iar acum l-au pus la vânzare, epuizând tot stocul pe un an în doar două zile, pentru că cine nu dorește 1000 cai putere?

Unul din motivele pentru care Hellephant s-a vândut atât de bine este timpul de așteptare de un an până a fost scos pe piață, dar și prețul de doar 29.995$, sau aproape 30$ per CP. Pentru modelele construite înainte de 1976, Mopar mai pune la dispoziție și un un kit de montaj al motorului pentru doar 2.265$. Transmisia va trebui cumpărată din altă parte și să facă față cuplului de elefant. Get it?